Domnilor ziariști,

Nu știu cine v-a băgat domniilor voastre în cap gărgăunii ăștia cu obligativitatea organizării conferințelor de presă o dată pe lună, de ați ajuns să mă întrebați pe mine, ditamai Prefectul, de ce n-am organizat nici măcar una în cele două luni și jumătate de cînd am fost ales, pardon, numit. Că și asta-i o chestie: dacă m-ar fi ales cineva, atunci poate că m-aș fi simțit obligat ca din cînd în cînd să raportez alegătorilor mei cu ce m-am îndeletnicit, prin intermediul conferințelor de presă, dar din moment ce nu m-a ales nimeni, eu n-am de raportat decît celor mai mari în grad decît mine. Pardon, în funcție, că cică funcția bate gradul, hă, hă, hă, asta a fost o glumă. Cred că dl. Iohannis rîde și acum, că cît umor are dînsul…

Revin la chestiuni serioase. Așadar, ce vă f…reacă grija de ce activități se derulează în Guvern, pardon, în prefectură, care este cumva Guvernul în teritoriu? Înțeleg că aveți probleme cu Guvernul, deci întrebați la Guvern direct. Aaa, nu știți la care guvern să vă adresați, la care Prim Ministru? Cum la care ? La domnu Șică, că ca el nimeni nu-i, n-a fost și nu va fi mai prim-ministru. Păi nu vedeți că cînd era el pe funcție el era Prim Ministru, iar de cînd nu mai e el, e tot el? Ce-i greu de priceput? Asta înseamnă și că cînd vreți să știți ce-i prin teritoriu, îl căutați tot pe dl. Prim Ministru Șică, că doar tot teritoriul e ca cînd ar fi al lui, adică al Guvernului. Iar dacă vi se pare că glumim, cam cum a glumit dl. Iohannis cînd s-a prefăcut că pune alt Prim Ministru, zilele trecute, atunci să știți că nu-i așa.

Noi, aici, la Prefectură, nu sîntem numiți ca să facem conferințe de presă, ci ca să aplicăm politica Guvernului în teritoriu. În loc de conferințe de presă, noi facem spitale, autostrăzi, vaccinuri anticoronavirus, stadioane cu nocturnă, săli polivalente și mărim pensiile și salariile la oameni. Exact tot așa cum fac și Guvernul și eternul Prim Ministru, dl. Șică. Care este.

Prefect Alexandru Moldovan, invitîndu-vă la conferința de presă peste-un an

Fiţi sociabili!