Domnilor ziariști,

Subsemnații Gheorghe Flutur și Ion Lungu, aleși, realeși și viitori aleși în funcțiile pe care știți prea bine că le deținem, ne exprimăm întreaga prețuire față de redactorii publicației Jupânu’ și sperăm ca colaborarea dintre domniile noastre și ale voastre să fie și pe viitor la fel de frumoasă pentru voi și de profitabilă pentru noi, mai ales că de la anul pentru voi începe un nou ciclu de muncă, iar pentru noi un nou mandat în funcțiile alea pe care doar din modestia care ne caracterizează nu le mai amintim.

Împlinirea în aceste zile a trei decenii de la Revoluție este într-adevăr un moment istoric pe care ne-am dat seama că v-ați dat seama că trebuie să-l onorăm cum se cuvine, menționînd cîte ceva din mărețele realizări ale poporului român în acești 30 de ani de democrație adevărată. Iar popor român sîntem și noi, semnatarii acestei Replici, deci evident că cele mai mari realizări ale noastre, oul și, respectiv, logoul, era logic să-și găsească locul în paginile oricărei publicații, deci și ale Jupânului.

Articolul de pe prima pagină a Jupânului de săptămîna trecută prezintă însă și cîteva mici dar vioaie inadvertențe, pe care dorim să le clarificăm. Mai întîi, aceea că oul n-a fost evacuat din centrul orașului, unde e clar că atrăgea turiști cu milioanele, inclusiv pe Leo Messi, care era să vină la Suceava special pentru a-și face un selfie cu oul, ci doar trimis la o binemeritată odihnă, la poala păduricii de sus, de lîngă Cetatea de Scaun. E ca la stațiune, adică, se odihnește după ce a muncit la făcut ’j’de mii de poze cu turiștii. Și tot așa credem că va fi și cu logoul: acum e pe post de fundal de mare deschidere spirituală (că doar pentru a face inimă din „V” nu-i la mintea oricărui fraier), iar faptul că încă nu a fost sfințit, ca oul, e doar fiindcă așa un eveniment se cere tratat ca o mare sărbătoare, cu toate alea, de la udătură pîn’ la fasole cu cîrnăciori de mocăngeală.

Numai că ca buni creștini, acu’ ținem post. Dar cum trece Crăciunul, să te ții petrecere cu cîrnăciori și sfințire cum nu s-a mai văzut de la ou încoace.

Gheorghe Flutur și Ion Lungu, pregătind petreceri de să crape tîrgu’

Fiţi sociabili!