Domnilor ziariști,

Subsemnatul Klaus Werner Iohannis, de meserie fost profesor de meditații, actualmente avînd ocupația de președinte al Republicii România pentru un număr nedefinit de mandate (că doar Guvernul meu o avea atîta minte încît să modifice nițel Constituția, astfel încît să poată omul să aibă cîte mandate poate duce), mă declar profund revoltat de cele scrise de numitul Avram Sorin, nu atît ca conținut, ci în privința asocierii nefaste dintre numele meu și cel al contracandidatei la funcția supremă, al cărei nume mi-e silă să-l scriu și eu aici, lîngă al meu.

Așadar, Avram ăsta nu numai că pune numele meu oarecum nobil lîngă cel absolut vulgar al ei, dar mai face și niște afirmații care nu fac sens (cum se spune la noi, la săsălăi), precum aceea că, citez, „Sîntem toți ca Viorica Dăncilă și ca Klaus Iohannis luați separat sau ca un amestec din cei doi”. Incredibil: cum adică să amesteci rasa pură cu un subprodus de cea mai joasă calitate!? O fi democrație și deci egalitate de toate felurile, da’ nici așa! În plus, acest nefiresc amestec este irealizabil și în plan intelectual: cum adică să poți combina mintea cuiva care habar n-are cît e aria cercului cu a mea care știu, dar am uitat!? Păi chiar asta-i deosebirea: aia n-a știut niciodată, în timp ce eu, prins cu chestiuni serioase, de interes planetar și chiar galactic, am uitat-o. Dar promit solemn tuturor elevilor mei că cînd n-oi mai fi președinte, poate chiar de zilele astea, n-am să reiau meditațiile decît după ce îmi reamintesc toate formulele de la fizică, mate, info, chimie și ce-o mai fi nevoie, că doar pentru a-mi recupera casele tîlhărite de așa zisul stat de drept, trebuie să dau meditații la toate alea (inclusiv la dans și bune maniere… aaa, beep dans, numai bune maniere!) și să pun ban lîngă ban. Deocamdată, însă, aștept cuvenitele rectificări însoțite de scuze.

În plus, finalul articolului trebuie rectificat, fiindcă Avram ăla zice că sînteți toți frumoși, deștepți, cultivați etc., etc., ca cei doi „sau măcar ca unul dintre ei”. Băi Avrame, neam de neamul vostru n-o să puteți fi decît maximum ca aia. Că ca mine n-aveți cum, nu vă e clar?

Fost, viitor și etern preș. al țării, Klaus Werner Iohannis

Fiţi sociabili!