Domnilor ziariști,

Sînt Nistor Tătar, primarele în exercițiu al municipiului Rădăuți, și doresc să vă spun două lucruri: primul este că Hristos a înviat, ceea ce s-ar putea să fi aflat domniile voastre și din alte surse, că doar de aia sînteți ziariști. Al doilea este acela că am rămas nu doar plăcut surprins, ci de-a dreptul uluit de faptul că atît domnia mea cît și municipiul pe care cu devotament îl păstoresc am ajuns pe pagina întîi a publicației dumneavoastră, lucru care, oricît aș scormoni în propria-mi memorie, nu-mi amintesc să se mai fi întîmplat vreodată, nici măcar în vremurile de tristă amintire cînd acest minunat municipiu se afla sub veritabila dictatură a numitului Olărean. Deci nici cînd era de rău nu scriați atît de mult despre noi. Acum, cînd scrieți de bine, că mie așa mi se pare, ba încă și pe prima pagină, ne-ați făcut de-a dreptul fericiți.

În legătură cu cele scrise, vin cu cîteva precizări necesare, prima fiind aceea că cele 187 de pagini ale raportului de activitate le-am scris numai noaptea, acasă, în timpul meu liber. De fapt, e ca un jurnal, ca „oracolul” din clasele V – VIII, adică am scris zilnic în el, ceea ce, la 365 de zile cît are anul, înseamnă cam juma’ de oră pe zi. Așa că de primărie e clar că m-am ocupat tot eu, ziua, în cadrul programului afișat clar la intrare.

Cît privește eventualul oraș „mai înstărit” care să ne adopte, să știți că din sondajul pe care l-am efectuat așa, orientativ, a rezultat că majoritatea ar vrea ca ăsta să nu fie Paris, că-i cu atentate, nici New York, că-i tot așa, ci mai degrabă Fălticeniul, că cică și ăsta-i mai înstărit ca Rădăuțiul, iar atentate nu-s decît la liniștea publică, cînd sînt concerte. Și să nu uităm că Fălticeniului i se spune și mica Florență.

Nistor Tătar, mîndru primar

Fiţi sociabili!