Domnilor Redactori,

Chiar dacă au trecut două săptămîni de cînd ați avut nefericita inițiativă de a mă face „Jupân de pardon”, nu cred că nerușinarea voastră merge pînă la a-mi refuza dreptul la replică, pe motiv că s-ar fi prescris. În conformitate cu acest drept constituțional, vă rog să faceți cuvenitele rectificări la cele scrise atunci.

Mai întîi ar fi nefericita exprimare că „Dl. Buta a fost prins băut la volan, iar polițiștii l-au dat jos”. Băi mincinoșilor, faceți lumea să creadă că polițiștii ar fi fugit după mine, adică că nu m-aș fi conformat solicitării lor, ba poate și că o fi fost vreo urmărire d-aia ca-n filme. Mai mult: cum adică m-au dat jos!? Se poate crede că m-am opus, că m-ar fi somat, ori, Doamne apără!, că ar fi tras și ceva focuri de avertisment, ca după traficanții de țigări de la Ulma!

Hai s-o luăm ușor (că de restul se va ocupa onorata instanță, după ce depun plîngerea penală împotriva voastră), pe bucăți: cum aș fi putut eu să fug, cu suta mea și șapte’j’ de kile!? Și cum ar fi putut fugi după mine milițienii ăia încă mai burtoși!? Deci e clar: dezinformați pe față. Mai ziceți apoi ceva despre „mașinoiul” meu care cică ar fi blocat nu știu cîte ore (bine că n-ați scris, mincinoșii dracului, că zile ori săptămîni!) șoseaua, de ar putea crede oamenii că am ori vreun Hummer de asalt ori vreun autobuz, nu un amărît de Hyundai, modest, cum avem mai toți liderii sindicali modești din țara asta, modestă și ea.

Gravă însă e chestiunea de fond: cum adică să fi luat mașina eu, dacă tocmai mi se suspendase permisul? Și cum să dau cheile vreunui milițian din ăia de acolo? Păi dacă erau și ei băuți și îmi accidentau mașina? Că ei nu suflă în fiole cînd te opresc.

Chiar așa, n-ar fi vremea să schimbăm legea, în sensul că cînd te oprește în trafic și-ți pune fiola, milițianul să sufle și el într-una, ca să arate că e treaz? Ia porniți voi o campanie în sensul ăsta, și poate mă răzgîndesc și nu vă mai dau în judecată.

Costel Buta, lider sindical și fost șofer

Fiţi sociabili!