Domnilor redactori,

În numărul ziarului dv. din săptămîna 01 – 07.10.2019, am avut neplăcuta surpriză de a-mi descoperi numele ca făcînd parte dintr-un titlu de pe pagina 5 al unui articol semnat de un anume Sorin Avram, probabil un puseu…, nu, un peduso…, nici așa, aaa…, un psedusomim (sînt aproape sigură că așa se zice corect la ce vreau eu să spun) luat după numele unui fost autor de tocșăuri pe la TVR, acum vreo cîțiva ani, un băiat chiar bun în meserie, deci nu mă miră că ăsta de la voi de la ziar i-a luat numele, cred că din invidie, așa cum tot din invidie a vrut și mie să-mi ia locul la candidatură unu’ Pleșoianu.

Revin la articol. El, articolul, zic, se intitulează „Dăncilă, de la confundarea capitalelor, la confundarea țărilor”, iar Avram ăsta care îl semnează zice că cînd m-am dus io în America ca să mă întîlnesc cu lume de pe-acolo, nu m-am întîlnit decît cu evrei, ca cînd m-aș fi dus colea în Isdrael. Acu’ vin și întreb și io ca tot omu’: ar fi existat America fără evrei? Fără banii lor și fără băncile lor? Fără actorii de origine evreiască și fără cîntăreții (măcar la ăștia ar trebui să vă pricepeți) evrei care au adus glorie Americii? Ia ziceți, vă rog, aveți ceva împotriva lui Bob Dylan, laureatul Nobel, pe care de-acasă îl chema Robert Zimmerman? Ori împotriva lui Leonard Cohen pe care de-acasă îl chema chiar Leonard Cohen? Din ăia pe care-i știu eu mai bine din America, absolut toți sînt evrei la origine. Poate doar Little Richard și Michael Jackson n-or fi evrei, dar zău că ar merita să fie!

Uite, de aia sînt eu supărată pe ziarul dv., că în loc să mă lăudați că m-am întîlnit cu cea mai importantă minoritate din SUA, dumneavoastră mă criticați. Nu vreau nici să mă gîndesc că oți fi niscai antisemiți, care doar vă prefaceți democrați. Oricum, să știți că am să vorbesc la Ambasada Israelului să nu vă dea viză dacă vreți să vizitați Țara Sfîntă, că nu meritați să mergeți acolo nici măcar ca să faceți pușcărie, ca domnul Tamaș.

Premier Viorica Dăncilă, căreia de voi îi este silă

Fiţi sociabili!