Domnilor redactori,

Subsemnatul Adrian Oros, actualmente (și încă vreo 7 – 8 mandate de acum înainte, că doar n-o să lăsăm Ciuma Roșie să ne mai cotropească încă o dată) Ministru al Agriculturii în Guuuverrrnuuuul Meuuuu, adică al Domniei Sale, de fapt al lui Șică (pentru prieteni, însă pentru voi se numește Dl. Prim Ministru Ludovic Orban), în sfîrșit, nici nu contează al cui, dar unde eu sînt ce am spus mai sus.

Ei, și tocmai în această calitate am avut onoarea să fiu invitat, conform articolului publicat de domniile voastre chiar în pagina 1 a Jupînului de săptămîna trecută, de însuși domnul Flutur (George, pentru prieteni, deci pentru mine, însă Gheorghe pentru voi) la o memorabilă întîlnire cu primarii din zona de munte a județului Suceava, precum și cu cîțiva oameni de afaceri (deocamdată în conservare!) tot de acolo. Zic memorabilă, deoarece cu acest prilej s-au pus bazele (e drept că deocamdată doar ipotetice, virtuale) unor afaceri de mare deschidere, aducătoare de profituri incomensurabile și, desigur, de căldură la vară.

De altfel, am observat că și domniile voastre ați enumerat în articol cîteva din produsele de origine montană care aduc profituri mari cît ai clipi: „lapte, brînză, carne, ouă”. Corect. Numai că acestea reprezintă doar o parte mică din ele. Nu ați menționat, de pildă, jderul, important și cît e viu, că ecologizează arealul mîncînd fel de fel, dar și mai important e mort, că bundița fără bordură de jder e ca fasolea fără ciolan. Ar mai fi și barza, viezurele ori mînzul, aducătoare de belșug instantaneu, că doar dacii nu erau prostovani. Peste toate, samahoanca, licoare binecuvîntată care trebuie omologată la nivel european și care prezintă și avantajul că de la a treia doză începe să ți se rupă de investitori, credite, fonduri europene și alte rahaturi d-astea.

Ministru Adrian Oros,  pregătindu-vă de stors (bani europeni)

Fiţi sociabili!