Domnilor redactori,

Începe să devină aproape inexplicabil faptul că la fiecare nouă și strălucită inițiativă pe care o am, domniile voastre o preluați din mers și chiar îi adăugați elemente inedite și de mare deschidere spirituală, astfel încît ceea ce am inițiat sau doar am gîndit capătă noi și noi valențe.

Bunăoară, în numărul de săptămîna trecută al Jupânului atacați (de fapt, preluați din mișcare) chiar pe pagina I problematica deosebit de complexă a investițiilor strict necesare în județul nostru, care după ce vor fi și realizate vor deschide calea către un viitor cu adevărat luminos pentru toți locuitorii acestui colț de rai numit Bucovina. De exemplu, tabăra Bucșoaia, care ar putea deveni, așa cum ziceți, un complex sportiv național, cu condiția ca Compania Națională de Investiții să-și îndeplinească menirea, adică să investească. Cum în ce? În viitorul sportului românesc, că doar n-om fi noi mai fraieri ca Hagi. Ba chiar, ca să nu-i facem concurență, ne putem orienta către alte sporturi, precum cele tradiționale la noi în Bucovina: halbere și sticlism, la care e clar că n-avem rivali în țară. N-or fi chiar sporturi olimpice? Că dacă sînt, drumul spre medalii ne e deschis!

Pe de altă parte, aceeași Companie Națională de Investiții ar trebui să rezolve imediat aducțiunea de apă și canalizare despre care vorbiți, astfel încît Parcul Industrial Bucovina 1 și Aeroportul „Ștefan cel Mare” să se bucure de binefacerile civilizației, încît turiștii străini care vor veni pe calea aerului, desigur în frunte cu domnul Lionel Messi, să rămînă uimiți cum de nu-i trimitem să facă pipi în fundul curții aeroportului. Așa că înființarea unei companii de investiții zonale/locale este, cum ziceți și voi, o necesitate stringentă. Rămîne doar să-i găsim și un nume adecvat și, desigur, original. Eu m-am gîndit fie la „Bucovina”, fie la „Ștefan cel Mare”.

Fiţi sociabili!