Domnilor redactori,

Tocmai cînd era să vă laud și să încep a crede că odată cu intrarea în noul an v-au venit și domniilor voastre mințile la cap și că ați început să pricepeți marile adevăruri sociale, politice și mai ales economice cu care ne confruntăm în țara asta prost făcută sub comanda PSD, dar care sub înțeleapta conducere a PNL se va cățăra pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație (cum zicea cîndva însuși Neica, mă rog, cu amendamente, că dînsul pronunța „cilivizație”, dar ideea e cea care contează, nu pronunția, nu-i așa?), am constatat că tot v-ați dat în petic și ați înecat niște gînduri chiar frumoase într-o glumiță de proastă calitate.

Iată despre ce-i vorba: după ce pe pagina 1 a Jupânului de săptămîna trecută mă citați cît se poate de corect în privința numărului de turiști care au vizitat anul trecut județul nostru, adică 621.684, cu o durată medie de ședere de 2,2 zile, în pagina 2 faceți un comentariu de-a dreptul deplasat la afirmația mea că numărul acestora a crescut „datorită atracțiilor culturale”. Pînă aici, nici o problemă. Numai că în continuare faceți mișto, zicînd că e vorba de fapt de „culturile de cartofi și de porumb, care atrag în fiecare vară tot mai mulți stranieri care vin să-și ajute părinții la muncile cîmpului”. Na, că v-am citat și eu! Pe fond, aveți dreptate. Păi, ce, astea nu-s culturi și ele? Ba da, zic eu, deci pînă aici nu-i nici greșeală, nici miștocăreală. Grav e că n-ați amintit și de cultura de bază, aia de sfeclă! Nu din asta se face legendara samahoancă? Păi dacă n-ar fi sfecla, în mod logic n-ar fi nici samahoanca și nici stranierii nu s-ar mai înghesui să vină aici ca turiști și ca ajutoare la cules recolta.

Așa că vă rog să rectificați de urgență și să repuneți sfecla în drepturile care i se cuvin. Trăiască turismul internațional și sfecla în care ne-am născut!

Gheorghe Flutur,  Pe ăl’ care mai scrie prostii am să-l scutur

Fiţi sociabili!