Domnilor presupuși Jurnaliști,

În mod evident, nu am citit mizeria aia de foaie cu pretenții de revistă de umor și satiră pe care o editați la…, la…, aaa…, aha!, cred că la Suceava, că uite-așa mi se-nvîrt în cap nume de localități pe care nu credeam nici că am să le văd vreodată, darămite să mai și țin minte cum le zice.

Așadar, mi-a zis un prieten, penelist de-ai noștri de frunte, din Suceava, că ați umplut foaia aia cu poze și comentarii tendențioase la adresa mea și a partidului care, chiar dacă nu mi-a fost mamă și tată din fragedă pruncie, îmi va fi și una și alta pînă mă voi pensiona de la Parlamentul European.

Cele mai supărătoare comentarii sînt cele în care un anume „domn” (nu știu dacă aveți atîta minte cît să înțelegeți de ce am pus ghilimelele) Sorin Avram mă face, chiar în repetate rînduri, venetic. Ideea principală a comentariului e aceea că cică eu aș veni de undeva din afara partidului, special pentru alegerile astea europarlamentare. Iar asta, veneticul ăla de Avram (care se dă sucevean, deși nu e, deci n-ar avea dreptul să vorbească despre venetici tocmai el) o consideră o mare culpă.

Păi bă, fraierilor, dacă-i pe-așa, atunci țara asta n-ar mai fi avut președinte, fiindcă vă reamintesc că geniul carpatin, lumina strălucitoare poposită la Cotroceni, stîlpu’ la întreaga politică românească, mult iubitul și stimatul președinte Klaus Werner Iohannis a devenit membru al PNL cu un an înainte de a deveni președintele tuturor românilor. Ia să vedem, aveți curajul să îl faceți și pe domnia sa venetic? Că cînd s-o înfuria odat’, poate o pune pe cealaltă lumină a țării ăsteia, doamna Corduța, să vă ia la anchetat, penalii dracu’ ce sînteți!

Rareș Bogdan, nu golan, ci ziarist adevărat, deci candidat

Fiţi sociabili!