Domnilor Oficiali ai UE,

V-am urmărit cu interes maxim aparițiile și prestațiile din acest an, atît cele de la București, cît și cele de la Bruxelles, referitoare la țara asta prost făcută. Prost condusă. Prost populată. Prost educată. Ce mai, prost toate alea.

Numai că chestiile astea sîntem obișnuiți să ni le spunem noi între noi. Și să le spunem așa cum știm noi: mai la mișto, mai încrîncenat, mai asezonat cu una, două, paișpe chiar, înjurături. Avem un repertoriu de o bogăție ieșită din comun și dovedim o imaginație cu totul excepțională. Asta, ca o dovadă irefutabilă că românul e născut poet. Noi, chiar și atunci cînd facem porcării d’alea grele, tot avem grijă să le ungem și cu nițică miștocăreală.

Ei, cu cele două prilejuri menționate mai sus, m-am convins pe deplin că dacă în Europa asta mare chiar există niște defecțiuni, alea sînt mai degrabă la voi, nu la noi. Am văzut printre domniile voastre niște panarame de bipezi, incapabili de altfel de reacții decît cele de ură, ură și iar ură la adresa a tot ceea ce nu înțeleg, respectiv a poporului român. După aceste momente care oscilau între dramatic și groaznic, aproape că mi-a devenit simpatic bețivul ăla care dă propriei stări de ebrietate statut de boală reumatică, ceea ce-l apropie puțin de maniera noastră de abordare a vieții.

Revenind la încrîncenați, am văzut și ascultat stupefiat monologul dobitocului ăluia care la Bruxelles ne-a amenințat cu toate alea, de parcă eram în Europa lui și a mamei lui, nu a noastră, a tuturor. Bașca faptul că răgetele lui arătau că face parte din banda de haștagi care nu pricep mai nimic și vorbesc despre statul de drept așa cum li se pare lor că ar trebui să fie. În cazul nostru, înțeleg că stat de drept ar fi ăla în care bandele de procurori și de securiști fac dosare pe bază de șantaj, cu probe fabricate sau chiar inventate, cu amenințări la adresa judecătorilor și cu presiuni la politicienilor zilei, deveniți slugile lor.

Băi UE, zău că ne ajung tîmpiții noștri, iar pe ai voștri păstrați-vi-i! În frunte cu neisprăvitul ăla care ne amenință pe noi, tot poporul, mai dihai decît Corduța, Portocală și Iohannis la un loc.

Doru POPOVICI

Fiţi sociabili!