Domnilor manifestanți,

Am scris acest articol la exact o săptămînă după manifestația aia celebră, cu domniile voastre în rolurile principale, la care ați participat fix un milion de bipezi. Ei, cum nu erați atîția!? Păi nu pentru atîția s-a dat autorizația? Cum care autorizație? Aia de n-a ridicat-o nimeni de la Primăria Capitalei. Fiindcă solicitantul sau organizatorul principal, unu’ Cioacă (varianta în libertate, presupun că provizorie!) a zis că aprobarea a venit prea tîrziu. Adică cu doar vreo 10 zile înainte de data de 10! Deduc că l-a luat prin surprindere, ca iarna pe primarii de pe întinsul patriei. Tot surprinse trebuie să fi fost și agențiile de bilete de avion, astfel încît bietul om n-a putut ajunge în 10 zile de la Londra nici măcar la evenimentul de Guinnness Book, pentru a participa la omologarea recordului mondial de participare la un miting de tot că…, pardon, de toată mîndrețea! De aici, și rectificarea necesară: cred că ați fost doar 999.999, fără papagalul londonez.

Noroc că lipsa lui (inclusiv de neuroni) a fost pe deplin compensată de fel de fel de alte cuvîntătoare, precum blogagiul Mălin Bot, procurorul (băăă, fără ăștia se mai poate trage măcar un pîrţ în țara asta prost făcută?!?) autonumit în fruntea dispozitivelor de jandarmi ori de doctorul (eu îi știu pe unii din același salon care nu se credeau doar doctori, ci Napoleoni, Tutankamoni ori John Lennoni) pensionar care întîi a orbit, apoi i s-a ars pielea de sub braț de la lacrimogene, ulterior l-au bătut fix şase jandarmi, deși imaginile îl arată doar pe el cum se repede ca deşteptul în grupul de jandarmi absolut nedumeriți de ce vrea boșorogul isterizat din senin. Peste toate aparițiile cred că se situează cea a cretinoidului ăluia intervievat pe o bancă și care zicea că orice omor e binevenit, că de aia e revoluție!!

Bă, dacă ăștia sînt ăia pe mîna cărora v-ați adunat ditamai milionul în piața aia, zău că aveți o problemă. Mai aveați doar să strigați ca ăla din banc: „Menstruație, menstruație!”, la care unul de alături zice „Dom’le, poate revoluție!”. Iar ăla răspunde: „Nu contează, sînge să curgă!”. Apropo, revoluțiile astea ale voastre vin tot o dată pe lună?

Doru POPOVICI

Fiţi sociabili!