Domnilor jurnaliști,

Nici nu știu cum să vă mulțumesc pentru sprijinul pe care ni l-ați adus, mie personal și concetățenilor mei fălticeneni, prin publicarea în numărul anterior al Jupânului a articolului „Gata cu spusul, hai cu făcutul”, din pagina 3 a publicației.

Nici nu vă imaginați ce de binevoitori m-au căutat ca să-mi ofere (majoritatea gratis!) sfaturi de inestimabilă importanță, idei de mare deschidere spirituală, iar unii chiar s-au oferit să lucreze încă de pe acum la spital, chiar dacă nu-i deschis, pe salarii chiar și cu cîteva zeci de dolari mai mici decît cele din Statele Unite. Cele cîteva mici amănunte care ar mai fi de rezolvat, precum finalizarea finisajelor interioare și exterioare, procurarea de aparatură și construirea heliportului, s-ar putea rezolva, după calculele experților financiari care și-au oferit și ei sprijinul necondiționat, în nici 25 de ani, ceea ce ar putea figura pînă și în Guinness Book ca record național de viteză la asemenea tip de construcții: în fond, dacă restul s-a făcut în 30 de ani, încă 25 ar trece ca nouri lungi pe șesuri.

În plus, am primit și o ofertă de nerefuzat, un fel de autopropunere de angajare din partea eminentului manager spitalicesc, doctorul (în finanțe publice!) și zugravul de mare anvergură Vasile Rîmbu. Mi-a trimis domnia sa chiar și un plan de zugrăveală a spitalului la interior, dar și de tencuire la exterior cu niște produse de ultimă generație, un fel de nanotencuială, produsă experimental tocmai în Silicon Valley. Se pare că domnia sa cunoaște o asociație familială din Capu Cîmpului, sau ceva asemănător, cu capital social de vreo 14 lei, care are intrare oriunde în lume, și mai ales în Silicon Valley, singura pretenție a respectivei firme fiind să-i purtăm veșnic „Respect”, așa cum a avut grijă să umple și curtea Spitalului Județean cu îndemnuri la ăsta, precum și un comision nesemnificativ, de vreo 7 milioane de euro la fiecare cumpărătură de 50 – 100 de dolari. Ca bonus, dl. viitor zugrav și manager ne-a propus să construim și o cascadă în curte, fiindcă s-a constatat științific că, pardon, cascada are efecte terapeutice mai dihai ca arteziana.

Primar de Fălticeni Cătălin Coman, v-aștept la inaugurare peste-un an (și încă 24!)

Fiţi sociabili!