Domnilor jurnaliști,

Subsemnatul Daniel Prorociuc, subprefect al județului în care noi, liberalii, încă vă mai dăm dreptul să tipăriți fițuici d-astea calomnioase precum Jupânu’, în numele unei democrații care ar trebui să se cam termine, vă aduc la cunoștință că introducerea mea ca personaj principal în rubrica „Jupân de pardon” din numărul precedent al aşa-zisei publicații nu poate să nu se lase cu urmări.

De aceea, vă atenționez că am să vă vînez „pas cu pas”, cum  zicea însuși Înțeleptul, iar ceea ce scriu eu acum, aici, este chiar „primul pas”, cum zicea tot Prea Înțeleptul pe care zău că ar merita să-l cităm mereu, mai ales cu tăcerile sale care mustesc evident de înțelepciune, că doar nu degeaba poporul a produs zicerea „Dacă tăceai, înțelept rămîneai”, de unde concluzia logică că Adînc Tăcătorul din vîrful țării este cel mai înțelept dintre toți înțelepții, da-i-ar Domnul tăceri tot mai adînci și mandate fără număr.

Revin la ceea ce m-a jignit profund, anume că mă acuzați pe mine că îi acuz degeaba pe ăia din mass-media care au dat știrea cu cei 300 de locuitori din Valea Moldovei care cică s-ar fi întors în țară, eventual cu coronavirusul la ei. Păi, băi, ăştia, ce, e treaba mea să verific (din trei surse, nu?) știrile sau a ălora care le dau? Păi dacă ziceți că primarele de acolo a dat feicniuzurile, atunci trebuia să-l scuturați pe el pînă cădeau mai întîi vreo 50 din ăia 300, apoi încă vreo 80, alți 14 și tot așa, pînă rămîneau ăia vreo 20 reali. Așa se face, se verifică.

Uite, ca să nu vă mai obosiți cu verificatu’, că oricum e clar că n-aveți chef, hai să vă dau eu știri adevărate, care nici nu mai trebuie verificate, că doar vin de la ditamai subprefectu’, un fel de subreprezentant al (sub?)guvernului în teritoriu. Așadar, „guvernul meu” ăsta nou, cel mai nou, va tripla pensiile de luna viitoare, de săptămîna viitoare dublează și salariile la toți bugetarii, demarează a doua zi după moartea coronavirusului lucrările la autostrăzile Suceava – București, Suceava – Satu Mare și Suceava – Constanța (via Moscova – Erevan – Istanbul, ca să nu se-ncalece cu aia a Soarelui), cu termen de finalizare 14 octombrie a.c. Ca bonus, se vor construi și Polivalenta aia de 30.000 de locuri și Stadionul de numai 70.000. Cam pînă la începerea noului campionat. Astea sînt știri adevărate, bă, de la noi, atleții luptei anticoronavirusului și ciumei roșii.

Subprefect Prorociuc Daniel, luați știri de la mine, nu de la el

Fiţi sociabili!