Domnilor Jupâni,

Subsemnații Eugen Uricec, secretar de stat la Mediu, și Cristian Șologon, subsecretar de stat la Dezvoltare, ne declarăm profund lezați de conținutul articolului din numărul precedent al Jupânului, intitulat „Codași odihnindu-se”.

De la bun început trebuie făcute cîteva precizări, începînd cu aceea că poate titulatura funcțiilor noastre v-a indus în eroare, dv. luînd de bun faptul că sîntem numiți secretar, respectiv subsecretar de stat. Întrucît ambii nu precupețim nici un efort și muncim în slujba acestui popor de cînd ne știm, vă informăm că nu e vorba de stat, ci de muncit. De aceea o să propunem cît de curînd Parlamentului să dea o lege de schimbare a titulaturii, astfel încît noi să ne numim secretar, respectiv subsecretar de muncă, nu de stat. Astfel, nici voi, cît oți fi de jupâni, n-o să mai picați de fraieri.

Dacă tot ați picat, hai să vă lămurim pînă la capăt. Așadar, nu înțelegem ce mama naibii legătură poate fi între nenorocita aia de groapă de gunoi și ministerele unde lucrăm noi, neobosit, în slujba nației, deci și a voastră. Cu Mediul n-are ce să aibă, întrucît noi nu ne ocupăm de spiritism. Acolo, la spiritism, e vorba de mediu. Deși i-am auzit pe unii spunînd de medium, dar e incorect, că doar se zice serviciu, nu servicium. Așadar, groapa are de-a face cu spiritismul, dar nu cu pădurile, apele și aerul patriei. Încă și mai puțin e vorba de Dezvoltare. Despre ce dezvoltare poate fi vorba cînd pe un loc minunat ca ăla despre care vorbiți, în loc să facem o uzină mare, frumoasă și deșteaptă, voi vreți doar o groapă de gunoi, ba care să mai și funcționeze!?

Așadar, pe lîngă că dezinformați publicul, mai sînteți și dușmanii realei dezvoltări pe care e clar că o sabotați mințind cu nerușinare. Așteptăm scuze în scris, dar repede, pînă nu vă dăm pe mîna noului Procuror Șef European.

Eugen Uricec și Cristian Șologon

Fiţi sociabili!