Domnilor Jupâni,

Ăsta e semnul că lumea începe să reintre în normal: faptul că ați devenit din nou interesați de problemele reale ale municipiului în care trăiți și munciți (mă rog, așa se zice, nu că voi chiar ați munci, hă, hă, hă, hai că am glumit!) și ați strecurat în ultimul număr al Jupânului mai multe articolașe referitoare la Suceava și la minunații ei locuitori, cei care abia așteaptă să se prezinte din nou la urne și să-și aleagă pentru a 5-a oară primarul care și-a dovedit de-a lungul celor 4 mandate competența și bungospodărismul (adică că e un bun gospodar, ce, numai ăia de la televizor au voie să inventeze cuvinte!?).

Cum ziceam, mă bucur să văd că problema autobuzelor nu vă lasă indiferenți (ptiu!, era să scriu că nu vă lasă reci, ceea ce, la vreme de mortalitate ridicată, se poate interpreta!) și că tare vă freacă grija de autobuzele alea mari, de neam prost, pe care numai un guvern ticăloșit și nesătul ca ăla al Ciumei Roșii ar fi putut să le promită. În articolașul ăla din pagina a 2-a, intitulat „Autobuzele mici cu muștar”, faceți foarte bine că mă citați în problema autobuzelor ălora mari, pe care guvernul Ciumei Roșii ni le-a promis noaptea, ca hoții. Nu, nu glumesc, probabil că în guvernul ăla erau și niște hoți de autobuze și care, pentru a nu se mai investiga proveniența lor, au zis că dau și la Suceava vreo 17. E clar că ei aveau de gînd să fure sute, mii de autobuze, dintre care 17 erau menite să ia fața procurorilor, să fie un fel de spălare de autobuze, cum se face spălarea de bani. Iar dacă cumva mă înșel eu, iar autobuzele alea ar fi fost cumpărate chiar legal, atunci e clar că era vorba de șpagă d-aia barosană, poreclită „comision”, tot ca să-i adoarmă pe procurori. La autobuze mari, comisioane mari, ce-i greu de înțeles?

Uite, d-aia e bine să luăm noi autobuze mici, unde de mici ce sînt, nici nu încape comision. Ca la bicicletele alea electrice. Uuuu!, chiar așa: nu mai bine cumpărăm mii de biciclete mici, electrice, în loc de autobuze, și le dăm gratis la cetățeni? Dar prevăzute și cu zbaturi, să poată fi folosite și ca hidrobiciclete în viitoarea zonă de agrement.

Primar Lungu Ion, după hidrobiciclete, aduc și hidroavion

Fiţi sociabili!