Domnilor jupâni,

Nici măcar eu nu-mi amintesc de cînd nu m-ați mai onorat cu atît de mult spațiu tipărit, asta ca să nu mai pomenesc și despre cei „Doi lipițani frumoși”, cum scrie în titlul de pe prima pagină a numărului de săptămîna trecută al Jupânului.

Însă, în multitudinea de secvențe care alcătuiesc articolul amintit era greu de presupus că nu se vor strecura și ceva inadvertențe, pe care vă propun să le lămurim împreună. Așadar, să știți că lipițanii mei ar fi putut fi „6 cai frumoși” dacă eu n-aș fi avut și alte griji, cum este cea față de om. Așa că m-am văzut silit să cresc și să îngrijesc „decît doi”, cum vă place chiar dv. să ziceți la mișto. Dincolo însă de creștere, s-ar putea spune că e vorba chiar de educație.

Să vă explic despre ce-i vorba. După cum vă amintiți, cu ani în urmă, am găsit niște oi pe care, după multă muncă de dresaj, am reușit, eu și ciobanii care aveau grijă de ele, să le facem să scrie pe deal cu propriile trupuri un mesaj de salut către fosta stea călăuzitoare a neamului românesc, dl. Băsescu. Între timp, s-a schimbat steaua cu una mai luminoasă și chiar mai stea, căreia ar fi o impietate să-i scrii numele cu niște amărîte de oi. Așa că în programul de educație a nobililor cai lipițani, unde sînt prinși nu doar cei doi ai mei, ci toți lipițanii din județ, am introdus și scrierea cu caractere gotice, iar rezultatele au fost remarcabile.

De aceea, aștept cu nerăbdare prima vizită aici a inegalabilei ființe din fruntea țării pentru ca, pardon, caii să-i scrie cu caractere gotice numele: Klaus Werner Iohannis. Și nu pe deal, ca lui Băsescu, ci fix pe vîrful dealului, așa cum i se cuvine.

George Flutur, educator de lipițani

Fiţi sociabili!