Domnilor Jupâni,

Subsemnatul Mihalescul Dumitrul (așa-i că se pune cîte un „l” la sfîrșitul fiecărui cuvînt?, cum am auzit eu prin clasele mici la orele de mate…, nu, de geogr…, tot nu, în sfîrșit, la niște ore la școală) vă mulțumesc că în sfîrșit ați sesizat și dumneavoastră că lupta mea cu Ciuma Roșie nu cunoaște nici un moment de odihnă.

În lumina ultimelor mele interpelări, tare aș vrea să primesc de la Doamna Ministru Abramburica date în legătură și cu liceele de pe întinsul patriei, nu doar cu școlile profesionale, fiindcă dacă de meseriași nici n-ar prea fi mare nevoie în țara asta din care Ciuma Roșie a vîndut tot ce însemna industrie, la licee se schimbă treaba, fiindcă acolo se produc intelectualii din rîndul cărora vor fi aleși parlamentarii care să ducă țara pe piscuri tot mai înalte. Așa, ca mine. Și de aceea, ca nu cumva la copiiii noștriiii (aici, tot la orele alea de nu-mi amintesc care, se pune mulți de „i” și-un nor de puncte deasupra, ca la Hawaiiiiiii, nu?) să le bage vreun nepricopsit de profesor gărgăuni în cap. Nu vorbesc aiurea, că am aflat eu că chiar la Suceava e un liceu (nu știu exact care, dar la interpelarea de care vorbesc o să cer să-mi zică numele în clar) unde la copiiii noștriiii e unu’ care le predă cică roacănroale d-alea sataniste. Cică-i zice Pop Culture la materia aia unde se pune concerte de care tot omu’ cu simț în el își scuipă-n sîn și nu știe cum să le scoată la copiiii luiiii cînd vin acasă toate prostiile alea. Da’ nu-i de mirare, că cică ăsta care se dă profesor e tot ăla care prezintă concertele-alea sataniste la Sfînta Cetate a lui Ștefan cel Mare și Sfînt, unu’ de-i zice Popovici.

Așa se explică și de ce oamenii ăia cu suflet de om se tooot duc la dl. Flutur să-l facă să interzică satanismele. Uite, țin și eu cu ei, și-l rog și eu. Și dacă nu s-o interzice satanismele alea, măcar s-o dea jos pe Abramburica, că și asta-i sigur satanistă, că nu-l dă afară pe Popovici ăla.

Deputatul Mihalescul Dumitrul, antisatanistul

Fiţi sociabili!