Domnilor Jupâni,

Nu am rămas deloc surprins să mă văd citat cît se poate de fidel de publicația domniilor voastre, declarația mea fiind însoțită și de o fotografie, ceea ce aproape că mă face să regret că nu candidez la europarlamentare, fiindcă lumea m-ar fi știut din revista dumneavoastră și astfel n-ar mai fi fost nevoie să car găleți cu ulei, zahăr, făină, cozonaci și alte alea pe la alegători prin curți…ăăă…, pardon: asta fac numai nenorociții de pesediști, ciuma roșie, cum zice farul nostru călăuzitor din piețele patriei, domnul Bot, adică penalii, cum îi numește celălalt călăuzitor al nostru, cumva un far și el, măcar în privința înălțimii, inegalabilul preș. Klaus Werner Iohannis.

Eu, de fapt noi, urmașii Brătienilor, n-am dat nici un fel de mită d-asta electorală la nimeni, niciodată, ci dimpotrivă: de cîte ori am putut, am luat, așa cum a fost cînd am luat 25% din salarii și din pensii, deci nici pomeneală de mită.

Acum, că tot veni vorba de luat, nu de dat, după cum rezultă și din citatul din mine, de aia îi și invit pe toți directorii de spitale și de CJ să vină și să „ia lumină” de la remarcabilii manageri Rîmbu (de spital) și Flutur (de județ). Asta se poate da fără să constituie mită sau „foloase necuvenite”, cum ar zice eminentul om al legii, doamna Corduța. Iar dacă e nevoie, scoatem și ghilimelele de la „să ia lumină”, nu de alta, dar poate vă amintiți că mult iubitul și stimatul domn Flutur a adus el însuși chiar Lumina Sfîntă de la Ierusalim, la Paște, cu cîțiva ani în urmă. Și, gospodar cum îl știm cu toții, nu se poate să nu fi pus el deoparte, prin beci, pe undeva, nițică lumină albă pentru zile negre, ca astea de sub guvernarea actuală. Așa că cine vine, poate și „să ia lumină”, și să ia lumină.

Ioan Balan, deputat gata luminat

Fiţi sociabili!