Domnilor de la ziar,

Mă numesc Valentin Luța (hai, băgați-vă mințile-n cap și renunțați să căutați rime, bagabonților!), sînt ditamai Primarele la Horodnicul de Sus și nu vă permit să vă bateți joc nici de mine, nici de cetățenii pe care îi slujesc cu un devotament pe care nu l-am mai întîlnit decît la farul călăuzitor al întregii mișcări liberale județene, omul devotat trup și suflet înaintării României către cele mai înalte culmi ale progresului și bunăst… (stați olecuță, parcă am mai întîlnit vorbele astea și la altul, acum ceva vreme, și zău că nu vreau să plagiez pe nimeni; dacă aflați de unde-s spusele, sunați-mă la Primărie și ziceți-mi), mult iubitul și stimatul domn Gheorghe Flutur, alături de care sînt onorat că m-ați pozat și m-ați dat în pagina 2. Eu însă cu pagina 1 am treabă, acolo unde mă luați la mișto (da’ las’ că vă zic eu lu’ domnu’ Flutur, pe care evenimentul în cauză l-a emoționat aproape cît pe mine, dovadă și poza aia în care aproape că-i dau lacrimile) cînd ziceți că cînd am spus că Căminul Cultural e o mare realizare și că inaugurarea lui e cel mai frumos moment din viața mea, asta înseamnă că am avut o viață tristă.

Nu, bă, fraierilor, triste sînt viețile voastre de şmecheri de la oraș care nu știți care-s valorile pe care tre’ să le cinstim cu toții, adică datini, tradiții și obiceiuri care numai la căminele culturale mai pot fi găsite în ziua de azi. Iar cînd zic că le cinstim, asta înseamnă că ne cinstim și noi pe lîngă ele, că cînd am făcut Căminul Cultural cel nou, m-am gîndit și că acolo se pot organiza și spectacole d-alea adevărate, cu gioc și voie bună, la care cîntă maestrul Recolciuc: nunți le zice!, iar acu’, dacă tot avem Cămin mare și curat, putem face spectacole d-astea în fiecare sîmbătă, poate și duminică, iar dacă se cere și joia, noi le facem, că urîm discriminarea, dacă mă-nțelegeți.

Totul depinde însă de maestrul Recolciuc și de ce zile libere mai are în agendă. Veniți, bă, să vă convingeți, chiar și fără dar.

Primar Luța Valentin, fericit cu cel mai nou Cămin

Fiţi sociabili!