Domnilor de la Jupânu’,

Mai întîi o precizare absolut necesară: m-aș fi adresat dumneavoastră cu formula „Domnilor ziariști”, însă bănuiesc că înțelegeți și singuri de ce nu e cazul. Aaa, nici măcar atît nu înțelegeți?

Atunci să vă explic, așa cum le explicam loazelor din bănci pe vremea cînd eram profesor, iar ei nu pricepeau nimic, nu din cauza mea, ci din a lor, că nu-i ajuta mintea, de eram nevoit să le dau meditații peste meditații, cam cîte 2.500 de ore pe zi. Ce nu-i bun? Cum adică nu se poate să dai meditații 2.500 de ore pe zi!? Păi, ia socotiți cît m-au costat măgăoaiele alea şapte de le-am cumpărat din banii de meditații, iar apoi vedeți din cîte ore de meditații se puteau strînge toți banii ăia și o să vedeți că ies fix vreo 20 de ani x 365 de zile x 2.500 de ore pe zi. Dacă nu vă iese nici așa, după ce v-am dat mure, pardon, mură-n gură, înseamnă că și voi sînteți niște loaze d-alea și că aveți nevoie de meditații la matematică elementară. O să mă sacrific tot eu și o să vă meditez și la matematică care se știe că-i soră bună cu fizica (dar numai după ce-mi termin și al doilea mandat, că mai sînt țări pe care nu le-am vizitat de cîte 14 ori, dar și pîrtii de schi unde nu m-am dat încă) că cînd n-oi mai fi președinte e clar că o să am nevoie de bani, că din pensiile alea de le-a făcut ciuma roșie nu se poate trăi, așa că o să am nevoie de o sursă suplimentara de venit.

Ei, să lăsăm însă divagațiile și să vă explic ce am vrut încă de la-nceput. Așadar, nu pot să vă spun ziariști, că cînd zic cuvîntul ăsta, eu îl văd în fața ochilor pe singurul ziarist adevărat din țara asta: excepționalul profesionist Rareș Bogdan, ardelean d-ai noștri, de nădejde, care are o singură lipsă: nu e evanghelist luteran d-ai noștri. De aia am și avut emoții pentru el la europarlamentare, că poporul român, de cînd cu mine, e clar că votează numai cu evangheliștii luterani. Nu credeți? Ia duceți-vă la prezidențiale, pe 10 noiembrie, și o să vă convingeți că-i așa, cînd o să obțin eu 66,6% din primul tur. Eu, nu Pițurcă, că ăsta nu candidează.

Iohannis Werner Klaus, ales mereu cu mare-avans

Fiţi sociabili!