Domnilor,

Sînt pe săptămînă ce trece tot mai uimit de popularitatea pe care, atît cît vă pricepeți, și cu cîtă minte aveți, mi-o faceți număr de număr în Jupânu’. Îmi exprim totodată speranța că nu veți avea și nerușinarea de a-mi trimite vreo notă de plată, la Partid, la Consiliul Județean sau mie personal, întrucît nu v-am solicitat niciodată asemenea servicii. Încă mai mult, la momentul potrivit, adică la vreme de ceva alegeri, în funcție de rezultatele pe care le voi obține, e posibil să vă și chem în instanță, în caz că…

Dar zic să nu punem răul înainte, și mai bine să ne imaginăm un viitor luminos, de care să ne bucurăm cu toții, după ce vom scăpa de ciuma roșie.

Revin la ideea de bază: pe pagina I apar în text și în fotografie alături de eminentul om de stat (că mai mult ca el, în timpul programului, nu cred că a stat nici un alt prim ministru) Dacian Cioloș, de a cărui evoluție zău că sînt mîndru nevoie-mare. Într-adevăr, așa cum ați scris și dv., înainte de a-și lua zborul („Zboară, puiule, zboară!”) către culmi, domnul Cioloș mi-a fost subaltern la Ministerul Agriculturii. Am fost, adică, pentru domnia sa, un fel de Loți Bölöni. Adică l-am descoperit și l-am lansat ca Loți pe Cristiano Ronaldo. Și să nu-mi ziceți că Dacian (eu așa îi spun, că ca tatăl lui sînt pentru el) e mai puțin talentat, dimpotrivă: pentru mine e chiar ca un fel de Messi, că cînd am zis că-l aduc de Paște, acum cîțiva ani, eu de fapt la Dacian mă gîndeam, nu la Lionel. În pagina doi, apar în două fotografii. În pagina trei, în două texte și o fotografie, în pagina patru într-o fotografie. Culmea culmilor: pînă și în interviul pe care vi-l dă invitatul de pe ultima pagină este amintit numele meu!

Hai, ziceți-o p-aia dreaptă: vreți ceva funcții, avantaje? Că bani am zis deja că nu vă dau. Și nici nu cred că v-a pus distinsa doamnă Corduța să mă încercați la integritate, că nu se încurcă domnia sa cu orice fraier de ziarist…, pardon, reformulez: cu orice ziarist, fie el chiar genial, așa cum sînteți toți cei de la Jupânu’.

Gheorghe Flutur, preș. C.J. Suceava

Fiţi sociabili!