Doi lipiţani frumoşi

Doi lipiţani frumoşi

  • Prezent la cea de-a IX-a ediţie a Tîrgului de Cai de la Horodnic de Sus, preşedintele PNL al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a spus că şi el este un mic crescător de cai, pentru că are acasă doi armăsari lipiţani. Chiar nu ştiam că Gheorghe Flutur creşte şi cai. Pînă acum aveam impresia că dumnealui creşte numai în sondaje.
  • Domnul Flutur le-a spus celor prezenţi la eveniment că dimineaţa coseşte iarbă şi le dă cailor să mănînce. Caii sînt mulţumiţi şi nu prea, pentru că se aşteptau ca stăpînul lor să se apuce şi de plantat ovăz, că de atîta iarbă s-au cam săturat.
  • Primul crescător de cai al judeţului a mai zis aşa: „Calul este de muncă, dar este și de frumusețe. Și dacă ne ajută Dumnezeu, la anul vom organiza și va finanța Județul un concurs al cailor Bucovinei și voi conta foarte mult pe caii de frumusețe și trăsurile împodobite popular”. Are dreptate domnul preşedinte cînd spune că, scuzaţi cacofonia, calul este de muncă, dar şi de frumuseţe, însă noi am completa scriind că, scuzaţi iarăşi cacofonia, calul este şi de şah.
  • Între două coase şi două mîini de iarbă proaspătă dată lipiţanilor, Gheorghe Flutur a descoperit youtube-ul: „Îmi spunea cineva printre oameni, caii și turismul au înflorit în Bucovina și să știți că ne filmează oameni de la Cluj, de departe, caii noștri și îi vedeți pe youtube”. Totuşi, nu-i corect domnul preşedinte: calul e pe youtube, iar ţăranul e pe cîmp? Tot pe cîmp?   
  • Cocoţat pe scenă, deputatul PNL de Rădăuţi, Dumitru Mihalescul, din dorinţa sa neobosită de a-i face pe plac lui Gheorghe Flutur, a vorbit despre acesta ca despre un viitor ministru, fără a specifica domeniul. Domnul Flutur nu a fost deloc încîntat de spusele domnului Mihalescul. Normal, dacă ar fi mai mult la Bucureşti, cine i-ar hrăni lipiţanii?
  • Atunci cînd Gheorghe Flutur va creşte şi doi iepuri frumoşi, pentru care se va trezi în fiecare dimineaţă ca să culeagă morcovi din grădină şi să le dea să mănînce, cu siguranţă că judeţul nostru va avea şi un concurs al iepurilor Bucovinei.
  • Ne mirăm că acum că se ştie pasiunea domnului preşedinte, administraţia liberală a municipiului Suceava nu a revenit asupra deciziei de a interzice circulaţia căruţelor trase de cai prin oraş.
Fiţi sociabili!