Doar aşa 

Guvernul Dăncilă nu este vinovat doar pentru că nu a plouat luni întregi, seceta punînd în pericol recoltele de anul viitor, ci şi pentru faptul că Volkswagen nu-şi face fabrică în România, după cum a tunat şi fulgerat deputatul PNL de Suceava Ioan Balan: „Astăzi, la ora cînd vorbim, cea mai mare fabrică de automobile din Europa și una dintre cele mai mari din lume, fabrica Volkswagen, stă cu ochii pe România și vrea să construiască o investiție uriașă, după ce se pare că a renunțat la varianta amplasării acesteia în Turcia sau în Bulgaria. Și astăzi, ca și în ultimii șapte ani, investitorii germani nu au cu cine să vorbească, nu au cu cine să negocieze, pentru că România nu are guvern! Cu cine să vorbească? Cu Dăncilă?”.

Numai că nemţii se pare că nici nu au luat în calcul România, dar nu din cauza Guvernului Dăncilă, ci pentru că ar vrea să mute producţia Passat-ului într-o ţară în care are deja fabrică, mai exact în Slovacia, la fabrica din Bratislava, conform unor surse apropiate situaţiei care au fost consultate de Automobilwoche, o publicaţie care face parte din brandul Automotive News Europe. În prezent, la uzina din Slovacia sînt fabricate VW Touareg şi Audi Q7, SUV-uri şi VW Up, Seat Mii şi Skoda Citigo.

Dacă VW ar fi avut o fabrică la Bucureşti de pe vremea guvernelor PNL şi PDL şi nu ar fi venit nemţii în capitala ţarii, atunci, da, frate, am fi zis că Guvernul Dăncilă e de vină. Doar aşa.

Automotive Fake News Europe

 

Fiţi sociabili!