Dinu Sădean

Dinu Sădean. Şeful Serviciului Control în Sănătatea Publică din cadrul DSP Suceava, fiindcă a amendat o grădiniţă pentru supraaglomerare într-un oraş cu o acută lipsă de locuri în grădiniţe.

Pe final de an, şeful Serviciului Control în Sănătatea Publică din cadrul DSP Suceava, Dinu Sădean, şi-a făcut un prea frumos cadou: o acţiune cu care nu a rupt doar gura tîrgului, ci pe cea a întregului judeţ. Este vorba despre amendarea în premieră a unei grădiniţe din judeţul Suceava din cauză că a depăşit numărul de copii înscrişi. Victima este Grădiniţa „Prichindelul” din cartierul sucevean Burdujeni, care a fost amendată cu 2.000 de lei.

Nu spunem că domnul Sădean nu ar fi acţionat conform legii, dar spunem că după umila noastră părere acesta a exagerat. Mai mult ca sigur că Dinu Sădean ştie cît de acută este lipsa de grădiniţe şi a locurilor rezervate copiilor care trebuie să înveţe să se încheie la şireturi, să spună o poezie, să cînte un cîntecel şi să facă o căsuţă din plastilină. Dinu Sădean trebuie că ştie că sînt mulţi părinţi care nu-şi permit bone şi care se roagă de educatoare să le primească micuţii. Dacă ar fi directorul grădiniţei sau educator, ar putea domnul Sădean să-i refuze pe părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii? Şi nu au toţi copiii dreptul la educaţie într-o colectivitate?

Apoi, cine să plătească amenda de 2.000 de lei? Primăria Sucevei, sponsorul grădiniţei? Sau educatoarele ar trebui să facă o chetă. Educatoarele cărora nu le ţipă în ureche 20 copii odată, ci 25, ori poate 30. Dinu Sădean ar fi putut să fie mai înţelegător. Însă, acesta a preferat linia dură, probabil pentru a fi pus la panoul de onoare al DSP ori poate pentru a fi trecut pe lista de premiere.

Pentru că nu a dat dovadă de flexibilitate, domnul Sădean este Jupânul de Pardon de la sfîrşit de an.

Fiţi sociabili!