Din an în Paşti

  • În apropierea „Zidului Morţii”, care este situat la ieşirea din Suceava spre Ardeal, au fost montate panouri reflectorizante cu o luminozitate de 800 de lumeni. Mult mai de efect ar fi fost dacă, de-o parte şi de alta a drumului, ar fi fost puşi să stea non-stop 800 de lumpeni, care să dea din mîini şi să strige că urmează întîlnirea cu un ditamai pilonul înfipt în mijlocul drumului.
  • Consilierii judeţeni au stabilit ca tarifele pentru serviciile medicale prestate de Spitalul Judeţean Suceava să rămînă neschimbate. Probabil că medicii au înţeles din decizia aleşilor judeţeni că „atenţiile” pe care le vor primi în 2014 nu trebuie să fie nici ele mai mari decît cele din 2013.
  • Angajaţii Spitalului de Boli Cronice Siret vin zilnic la serviciu, dar vor primi tichete de masă trimestrial, şi nu lunar. La ce sărăcie este, tot e bine. Să spună mersi că nu vor primi bonuri de masă doar de Paşti şi de Crăciun sau, mai rău, din an în Paşti.
  • Administratorul special al „Termica” Suceava, Ovidiu Dumitrescu, a anunţat că 36 de scări de bloc sînt debranşate de la sistemul public de termoficare, cei mai mulţi dintre locatari solicitînd acest lucru pentru că preferă să folosească alte surse de încălzire. Unii dintre locatari se încălzesc cu promisiunile făcute de Victor Ponta la Antena 3 şi la RTV, iar ceilalţi cu promisiunile pe care Traian Băsescu le face la B1 TV.
  • Conform directorului Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, anul trecut au fost constatate trei cazuri de braconaj cinegetic. Acestea sînt anchetate de poliţişti. Tragem nădejde că de respectivele dosare nu se ocupă poliţişti cărora le place mîncarea de vînat.
  • La o întîlnire organizată de PDL cu oamenii din cartierul Iţcani, aceştia s-au plîns că poliţiştii comunitari nu se implică suficient în asigurarea pazei şi ordinii din apropierea şcolii. Poliţiştii prost plătiţi şi, deci, prost hrăniţi stau şi ei ascunşi pe unde pot de teamă să nu o încaseze de la vlăjganii de clasa a VIII-a.   
  • Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, şeful delegaţiei care s-a întîlnit cu aproximativ 100 de cetăţeni din Iţcani, a declarat că aceştia vor ca, în 2014, să se tragă reţelele de utilităţi şi să se facă alei în noul cimitir. Măcar de atîta să beneficieze şi iţcănenii, de condiţii decente în care să-şi îngroape speranţele de mai bine.    
Fiţi sociabili!