Degeaba le spune doar deputatul Balan

După ce deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a criticat public TAROM-ul pentru preţurile mari pe care le practică pe relaţia Suceava – Bucureşti, dar şi pentru condiţiile de zbor, compania aeriană de stat a reacţionat.

Citez: „Referitor la preţurile practicate de Compania TAROM, menţionăm că pentru destinaţia Suceava, preţul unui bilet dus-întors cu toate taxele incluse porneşte de la 44 EUR. Între acest tarif şi tariful maxim pe rută există nu mai puţin de 10 tarife intermediare”.

Pleacă de la 44 de euro, dar TAROM-ul nu spune că preţul se oprește cel mai adesea la 300 de euro. Dar de ce naiba la Iaşi se opreşte undeva mai jos? Mult mai jos. Pentru că acolo există concurenţa companiilor low-cost, iar TAROM-ul este obligat să-şi ajusteze preţurile. Dar îşi scoate pîrleala cu vîrf şi îndesat la Suceava, practicînd nişte preţuri nesimţite.

În răspunsul adresat deputatului Balan, compania aeriană mai spune aşa: „Compania TAROM numără printre pasagerii săi fideli membrii Camerei Deputaţilor, care utilizează în mod frecvent zborurile interne. Vă aducem la cunoştinţă faptul că pînă acum nu am primit vreo plîngere din partea deputaţilor care utilizează săptămînal zborurile TAROM de la/spre Suceava privind calitatea serviciilor pe care le prestăm, aşa încît ne manifestăm surprinderea privind declaraţiile dlui Ioan Bălan, pe care le considerăm de o manieră subiectivă, părtinitoare şi neconformă cu realitatea”.

Însă, parlamentarii de Suceava, mai puţin domnul Balan, tac chitic, pentru că se simt obligaţi faţă de TAROM, pentru că-i plimbă gratis cu avionul. Cu toate că nu ar trebui, că doar nu TAROM-ul acoperă cheltuielile cu transportul, ci Senatul şi Camera Deputaţilor, care sînt alimentate cu bani de la contribuabilii obligaţi să achite nişte preţuri nesimţite cînd merg cu avionul de la Suceava la Bucureşti.

Răspunsul obraznic al TAROM indică faptul că preţurile nu se vor schimba, iar deputatul Balan a vorbit degeaba. Aşa-i cînd ceilalţi parlamentari tac. 

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava (104 FM şi radiotop.ro)

Fiţi sociabili!