De unde atîta inspiraţie la Liviu Dragnea?

Nu mai sînt atît de sigur că Liviu Dragnea are cei mai slabi consilieri de imagine pe care i-a avut vreun şef de partid important de cînd s-au inventat partidele în această ţară. Cred că mai degrabă ei sînt traşi în jos şi făcuţi foarte slabi de chiar liderul PSD. Nu este spaţiu pentru a aminti în trecere toate gafele de comportament şi de comunicare ale celui care se laudă că, în principal, datorită lui partidul a obţinut un scor ameţitor la alegerile parlamentare din 2016.

Venit la Dumbrăveni pentru a asista la alegerea senatorului Ioan Stan în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Liviu Dragnea s-a apucat să vorbească cu sala sporturilor care era înţesată de membri de partid şi de simpatizanţi ai formaţiunii politice, neştiind că printre admiratori s-a infiltrat şi un contestatar. Cînd domnul Dragnea s-a întrebat retoric „Ce am făcut noi pentru România”, cineva din sală a răspuns: „Nimic”. Moment în care liderul PSD a luat foc mai ceva ca un teren agricol din judeţul Teleorman pe care un gospodar l-a incendiat în cadrul curăţeniei de primăvară şi a spus: „Nimic eşti tu! Ţi-o spun direct. Ai răbdare să spun ce am făcut noi. Mincinosule!”.

Ar mai fi trebuit ca domnul contestatar să strige „Cine spune ăla este!” şi scena ar fi fost similară cu cea pe care o mai întîlneşti în sălile de curs atunci cînd doi elevi de-a II-a se ceartă de la te miri ce.

Am văzut imagini filmate în care se vede cum un alt contestatar, unul care a huduit, este fugărit din sala de sport unde avea loc evenimentul electoral. Unul dintre cei care se supărase foarte tare pe omul care huiduise a fost primarul PSD de la Moara, Eduard Dziminschi.

Revenind la omul cu „nimicul”, poate că bărbatul ar fi avut răbdare să-l asculte pe Liviu Dragnea ce-are de zis, numai că s-au găsit repede pesedişti care să-l dea afară.

Deci, în faţa unei săli în care se aflau cîteva mii de oameni, Liviu Dragnea, preşedintele celui mai mare partid din România, adevăratul şef al Guvernului şi preşedintele Camerei Deputaţilor, s-a comportat ca o Olguţă, punîndu-şi mîinile în şold şi răstindu-se la un om simplu, după vorbă, după port, care şi-a exprimat o opinie personală ori copiată de pe reţelele de socializare.

Liviu Dragnea a preferat varianta Olguţa, în loc să-l invite pe contestatar pe scenă alături de el, pentru a discuta problema făcutului sau nefăcutului. Cu siguranţă că omul simplu, după vorbă, după port, s-ar fi intimidat, nu ar fi fost în stare să mai articuleze nici un cuvînt şi ar fi ascultat cuminte povestea realizărilor măreţe ale guvernării PSD.

Dar, de unde atîta inspiraţie la cineva cu o mustaţă pe care ultima oară a purtat-o un acar la greva ceferiştilor din 1933 şi care are nişte consilieri de imagine dacă nu foarte slabi, slabi?     

Fiţi sociabili!