De ce oale? Ca să plătească PSD-ul

Liberalii încă nu şi-au pus oamenii la vîrful Prefecturii Suceava, pentru ca oalele să se spargă în capul PSD. Ne referim la oalele în care au fost puşi deoparte banii pentru plata membrilor comisiilor electorale 

De ce oale? Ca să plătească PSD-ul

Pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului PNL de miercuri, 13 noiembrie, apărea şi proiectul de hotărîre „privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi”. Nu se spunea nici unde se vor face schimbările, nici cine vor fi noii prefecţi şi subprefecţi. Miercuri, liberalii suceveni vorbeau despre iminenta schimbare a prefectului Mirela Adomnicăi, care fusese numită de PSD, şi a subprefectului Silvia Boliacu, care fusese pusă în funcţie de ALDE. Şi se mai vorbea despre faptul că, în conformitate cu noul Cod Administrativ, judeţul Suceava va avea doi subprefecţi. Numele noului prefect cel mai des folosit de răspîndaci era cel al şefului Departamentului Juridic din cadrul Consiliului Judeţean, Alexandru Moldovan, unul dintre oamenii de încredere ai preşedintelui PNL al administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur. În ceea ce îi priveşte pe subprefecţi, se vehiculau numele Cătălinei Culipei, consilier judeţean PNL, şi cel al soţiei lui Constantin Munteanu, membru al Consiliului Local Suceava din partea PMP.

Pînă la urmă, Guvernul PNL l-a înlocuit din funcţie doar pe prefectul de la Vaslui, care, deja, îşi dăduse demisia. Ce să fie, ce să fie? Prefectul Adomnicăi şi subprefectul Boliacu, dar şi alţi subprefecţi şi prefecţi din ţară, au fost lăsaţi în funcţii – probabil pînă după turul II al prezidenţialelor – pentru a rezolva problema plăţilor către cei care fac parte din comisiile electorale. La Suceava, şi nu numai, s-ar fi făcut promisiuni pentru plata pentru cinci zile lucrate, iar în unele cazuri membrii comisiilor care au asigurat buna desfăşurare a alegerilor prezidenţiale au fost plătiţi doar pentru trei zile. Existînd un număr mare de nemulţumiţi, Guvernul PNL a hotărît să-şi protejeze oamenii şi să lase ca oalele să se spargă în capul PSD. Liberalii şi-au spus că nu-i normal ca oamenii lor să-şi înceapă treaba cu un scandal şi că-i mult mai util ca prefecţii şi subprefecţii social-democraţi şi aldişti să plece cu scandal. Dar numai după ce plătesc.

Sorin AVRAM   

Fiţi sociabili!