De campanie

Ei, acu’, că s-au dus și alegerile locale, simt că pot să spun ceea ce am considerat că nu se cuvenea în timpul campaniei, fiindcă chiar dacă mă refer la cele din Capitală, totuși unda de șoc se poate transmite în teritoriu și să ajungă chiar și pînă aici, unde se agață harta în cui. Ideea e că românul, influențabil din te miri ce, e în stare să-și schimbe opțiunea de vot din senin, în ideea că dacă ăia de la Centru sînt așa cum sînt, atunci și ăia din provincie aparținînd aceleiași formațiuni politice trebuie că sînt la fel.

Probabil că bănuiți unde țintesc: la aparițiile de campanie ale doamnei Gabriela Firea, primarul băcăuan al capitalei României. Probabil că ați observat și dumneavoastră că în echipa domniei sale, și implicit pe lista de posibili consilieri la Primăria Generală a Capitalei, se află niște nume de mari sportivi români, cu toții mai avînd și în trecut funcții publice importante. E vorba despre ex-senatorul „Tata Puiu” Iordănescu și despre doamnele ex-ministrese ale Sportului, Gabriela Szabo și Elisabeta Lipă. Această remarcabilă echipă sportivă a adus glorie României cîtă nu vor apuca să-i aducă nici în 14.000 de vieți toți politicienii români din toate partidele și din toate regimurile. Numai că, aduși ca suport de campanie pentru doamna Firea, în loc de medaliile olimpice, titlurile mondiale și Cupa Campionilor la Fotbal, îți aduci aminte mai degrabă de agramatismele doamnei Lipă ori de „Licheștainul” și „Firlanda” din gura domnului Tata Puiu.

De aceea, cred că locul sportivilor acestora e pe iarbă, pe tartan sau pe apă, eventual chiar ca antrenori, iar de politică să se ocupe ăia pe care gloria i-a cam ocolit.

Fiţi sociabili!