De aceea a scăpat neînjurat

Fălticeni, 9 martie 2019. Stadionul „Tineretului”. Aproximativ 300 de spectatori asistau paşnic la partida de fotbal dintre echipele de liga a III-a Şomuz Fălticeni şi Foresta Suceava, care s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Într-un moment în care nu se întîmpla mare lucru pe teren, unul dintre spectatori s-a întors către cei cu care venise la meci şi i-a întrebat: „L-aţi văzut, azi, pe Ponta prin oraş?”. Oamenii au ridicat din umeri, cel cu întrebarea le-a spus că el l-a văzut plimbîndu-se, după care toată lumea s-a concentrat pe meci.

În aceeaşi zi, Victor Viorel Ponta, fost premier al României, fost candidat la preşedinţie şi fost lider al PSD, astăzi preşedintele partidului inventat de dumnealui, Pro România, susţinea o conferinţă de presă în care se lăuda că s-a plimbat prin Fălticeni şi că nu l-a înjurat nimeni: „Plimbîndu-mă pe strada pietonală din Fălticeni am crezut că nu mă bagă nimeni în seamă. M-a băgat toată lumea în seamă. Am crezut că o să mă înjure cineva. Nu m-a înjurat nimeni. În schimb, cîțiva dintre oamenii mulți dintre cei care m-au oprit, m-au certat și mi-au zis: « Domnule Ponta, eu eram cu dumneavoastră, v-am votat, dar de ce ați plecat din funcția de prim ministru? »”.

Și a mai zis domnul Ponta nişte lucruri, adică s-a luat de actuala guvernare care-i formată din foşti colegi de-ai săi de partid, dar am să mă opresc aici, fiindcă este suficient pentru ce vreau eu să spun.

Mare realizare pentru un fost premier, fost preşedinte de partid şi fost candidat la preşedinţia României să meargă pe stradă printr-un orăşel din nordul ţării şi să nu fie înjurat. Dacă se aştepta să-l înjure lumea, înseamnă că Victor Ponta ştie că ar merita un asemenea tratament. În al doilea rînd, domnul Ponta a fost oprit pe stradă fiindcă într-un oraş ca Fălticeniul nu prea te împiedici de vedete tv. Iar domnul Ponta este o astfel de vedetă, pentru că toată ziua îi înjură pe foştii colegi pe toate posturile de televiziune care-i întind microfonul. Apoi, lumea nu l-a bombardat cu vorbe de ocară pentru că a trecut ceva vreme de cînd acesta nu mai este nici premier, nici preşedintele mult hulitului PSD. În acelaşi timp, nici nu e greu să-ţi spună lumea că te regretă în condiţiile în care în funcţia de prim ministru a ajuns Viorica Dăncilă. Pentru că trebuie să fii rău intenţionat să spui că pe domnul Ponta nu-l ajută capul şi că nu are vorbele la el, indiferent cu cine vorbeşte din ţară ori din străinătate, şi să nu observi că acesta este cu mult peste doamna Dăncilă. Şi, în fine, fălticenenii nu l-au înjurat pe domnul Ponta pentru că-s oameni de bun simţ, dar probabil şi pentru că o pot face pe pagina sa de Facebook, dacă într-adevăr vor să o facă. Merg, totuşi, pe varianta că fălticenenii sînt oameni de bun simţ şi doar de aceea a scăpat neînjurat Victor Ponta. 

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!