Dar profesorii de ce nu?

Unul dintre cei mai străluciţi elevi suceveni ar putea fi premiat de către municipalitate. David Turturean a cîştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka, la care au participat nu mai puţin de 80 de concurenţi din 18 ţări. Între 3 şi 11 noiembrie, David Turturean, care este elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, va participa la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din China.

Episodul Sri Lanka nu este unica ispravă a lui David, care este un obişnuit al olimpiadelor naţionale. La un moment dat, dacă îmi aduc bine aminte, ştefanistul era calificat la faza naţională a patru olimpiade, de nu mai ştia săracul băiat cum să se împartă. Săracul e greşit spus. Bogatul băiat. Bogat în cunoştinţe, se înţelege, dar cu siguranţă că la mintea pe care o are va fi în viitorul apropiat şi bogat în bani. Companiile din străinătate sînt mereu în căutarea unor minţi sclipitoare, iar David nu va scăpa.

Revenind la intenţia municipalităţii de a-l premia pe ştefanist, este vorba despre o propunere a primarului PNL, Ion Lungu. Propunerea va fi dezbătută în şedinţa ordinară a Consiliului Local de la sfîrşitul acestei luni. Nu cred că va fi un consilier local, indiferent de partidul din care face parte, care să se abţină ori care să voteze împotrivă. Aşadar, mai mult ca sigur că David Turturean va primi 10.000 de lei din partea Primăriei Suceava.

Însă, primarul ar trebui să ducă treaba începută pînă la capăt. Şi dacă primarului nu-i vine ideea, atunci poate-i vine unui consilier. Este vorba despre premierea profesorilor care l-au ajutat pe David să cîştige aurul în Sri Lanka, adică Sorin Golda de la „Ştefan cel Mare” şi Petru Crăciun de la Palatul Copiilor Suceava.

A, profesorii primesc salariu pentru a-i pregăti pe copii? Da, dar nu sînt obligaţi să facă asta şi-n timpul lor liber. Totuşi, consideraţi că salariul este suficient şi că un profesor trebuie să mai lucreze şi din pasiune? Bun. Atunci, stimate primar şi stimaţi consilieri, nu le oferiţi bani celor doi profesori, dar măcar invitaţi-i în şedinţa Consiliului Local atunci cînd îl premiaţi pe David şi înmînaţi-le două diplome speciale. Măcar atît. 

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!