Daniel Prorociuc

Daniel Prorociuc. Subprefectul judeţului Suceava, pentru că umblă cu fake-news-uri cînd acuză presa locală că a livrat publicului un fake-news atunci cînd a relatat despre revenirea la Valea Moldovei a unui grup consistent de persoane care au plecat din Italia de teama noului coronavirus. 

N-au trecut decît cîteva săptămîni de cînd PNL l-a instalat în funcţia de subprefect pe liberalul Daniel Prorociuc că acesta a şi dezamăgit. Dezamăgirea este cu atît mai mare cu cît este vorba despre o greşeală neforţată, pentru că nimeni nu l-a obligat pe subprefect ca în cadrul întîlnirii cu o seamă de profesori să atace un subiect care se stinsese. Este vorba despre cazul cetăţenilor de etnie rromă din comuna Valea Moldovei care stăteau în Italia şi care de teama noului coronavirus au revenit în număr mare acasă.

Invitat la întîlnirea directorilor de şcoli şi vorbind despre importanţa comunicării, domnul Prorociuc a declarat: „E o întîmplare petrecută recent, în zona Valea Moldovei, în care aceste lucruri (n.r. – cooperarea și comunicarea) au contat, pentru ca într-o perioadă delicată în care ne aflăm să nu apară pe piață fake-news-uri sau știri false sau acest concept de infodemie (n.r. – abundență de știri mai mult sau mai puțin exacte) al domnilor jurnaliști, privind acest subiect sensibil al coronavirusului”. Acesta-i ditamai fake-news-ul sau feicniuzălăul, cum îi mai spunem noi.

Nu presa a gonflat numărul de cetăţeni reveniţi la Valea Moldovei pînă cînd acesta a ajuns la 300, în realitate fiind vorba de mai puţin de 20 de persoane, ci primarul localităţii, Constantin Moroşan. Nu presa a scornit-o, ci primarul Moroşan a declarat că în ziua respectivă a informat Direcţia de Sănătate Publică în legătură cu acest subiect, lucru infirmat de directoarea instituţiei, Silvia Boliacu.

Habar nu avem ce i-o fi căşunat subprefectului pe „domnii jurnalişti”, dar sperăm să nu se mai repete. Şi dacă domnul Prorociuc vrea să se bage în seamă, să se bage cu lucruri reale, nu cu feicniuzălăi dintr-ăştia care se văd de la o poştă.

Fiţi sociabili!