Daniel Popescu

Daniel Popescu. Deputatul USR, fiindcă s-a agăţat de protestul unui ecologist nemulţumit de groapa ecologică de gunoi de pe Mestecăniş şi fiindcă prezintă depozitul de deşeuri ca fiind aproape la fel de periculos ca o bombă nucleară.

În urmă cu cîteva zile, în spaţiul public a apărut un filmuleţ făcut de ecologistul cîmpulungean Gheorghe Sologiuc, prin care atrăgea atenţia în legătură cu pericolul pe care-l reprezintă deschiderea gropii ecologice de pe Mestecăniş şi invita lumea la un miting de protest pe 15 decembrie.

Pentru că dă bine la public, deputatul USR Daniel Popescu s-a lipit şi el de problema de pe Mestecăniş şi a trimis unei anumite părţi a presei un comunicat nervos: „Solicit în numele tuturor celor care luptă de peste 10 ani împotriva acestui proiect aberant, în numele colegilor din USR, să nu fim otrăviți de Consiliul Județean Suceava cu substanțele cancerigene, toxice și zoaiele ce vor rezulta din deșeurile depozitate la groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș. (…) Cine va mai veni în Bucovina să se trateze de boli sau să se relaxeze în stațiunile montane? Cine se va expune riscului de contaminare cu substanțe cancerigene din groapa de gunoi, substanțe care vor ajunge în aer, apă și produsele din carne, lapte, legume sau fructe de pădure din zonă? Cine se va mai caza la pensiunile și gospodăriile din regiune?”.

Spui că groapa asta ecologică e mai rea decît bomba de la Hiroshima. Spui că vine naibii apocalipsa. Mai bine domnul deputat ar avea grijă ca groapa să respecte toate normele de mediu. Că doar nu o să fie rasă de pe faţa pămîntului o investiţie de milioane de euro din fonduri europene, pentru a se mai sta încă 10 ani, pînă se va face altă groapă, cu gunoaiele în drum, pe dealuri şi pe la porţi.

Fiţi sociabili!