Dăncilă, de la confundarea capitalelor, la confundarea ţărilor

Aş spune că Viorica Dăncilă a dat-o din nou în bară, dar nu ştiu dacă doamna premier a jucat o dată, măcar o dată în viaţa ei handbal, căci despre fotbal nu cred că se poate pune problema. Viorica Dăncilă a reuşit să o comită din nou insistînd cu Rovana Plumb la Bruxelles şi mergînd în vizită în Statele Unite ale Americii.

Dacă tu, premierul României, mergi în vizită în SUA, atunci asigură-te că te primeşte cineva important de-acolo. Dacă nu, rămîi acasă şi te plimbi pe la Gura Humorului şi pe la Videle pentru a le povesti pensionarilor cum le-ai mărit tu punctul de pensie.

Criticată pentru eşecul vizitei sale în Statele Unite, doamna Dăncilă s-a grăbit să transmită un comunicat din care să rezulte că lucrurile nu stau chiar aşa. Guvernul condus de Viorica Dăncilă a comunicat că „în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut în data de 26 septembrie întrevederi cu Ronald Lauder, Președintele World Jewish Committee, cu Arthur Schneier, Rabinul Șef al oraşului New-York, precum și cu Malcolm Hoenlein, vicepreședinte al Congresului American Evreiesc. În cadrul convorbirilor, premierul a evidențiat importanța Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei și a oricăror alte forme de manifestare a intoleranței. Guvernul României va continua acțiunile în scopul păstrării memoriei Holocaustului și a combaterii negaționismului, inclusiv prin deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului la București, dar și dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului. Combaterea antisemitismului este o temă constantă aflată în atenția Guvernului României și a reprezentat o direcție prioritară a Președinției române a Consiliului UE 2019. Totodată, premierul român a mulțumit pentru implicarea constantă a organizațiilor evreiești în susținerea acestor proiecte și și-a exprimat speranța că de același sprijin vor beneficia susținerea candidaturii României la OCDE și liberalizarea regimului de vize de călătorie către SUA pentru cetățenii români, două  obiectivele de interes deosebit pentru Guvern”.

Foarte, foarte frumos. Numai că se pare că, după ce a confundat capitala Muntenegrului cu cea a Kosovo, Viorica Dăncilă a confundat ţara, aceasta crezînd că a plecat în vizită în Israel, şi nu în Statele Unite.    

Fiţi sociabili!