Dai în mine, dai în tine, dai în… Care fabrici şi uzine?

Mirela Adomnicăi nu a revenit în PSD cu mîna goală. Fostul prefect s-a prezentat cu o cerere referitoare la demiterea lui Dan Ioan Cuşnir din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a partidului, însă aceasta nu a putut fi rezolvată

Ciudăţenii marca PSD – Primarii PSD din judeţul Suceava care au fost pe faţă cu Klaus Iohannis la prezidenţiale sînt cocoloșiți, în timp ce partidul a încercat să-i ia capul preşedintelui Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, în ciuda rezultatului decent obţinut de Viorica Dăncilă în Suceava. Numai că planul preşedintelui Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, desenat de proaspăta revenită în partid, Mirela Adomnicăi, a fost dejucat chiar de cel vizat.

La o zi după ce, la presiunile liberalilor, Mirela Adomnicăi a plecat din fruntea Prefecturii Suceava, aceasta a revenit în PSD. Şi a revenit cu o falcă în cer şi una în pămînt, ca urmare a unor declaraţii făcute de Dan Ioan Cuşnir. După înfrîngerea categorică de la prezidenţiale, domnul Cuşnir a declarat că cei care au profitat de funcţiile deţinute pentru a-şi aranja rubedeniile ar trebui să facă un pas în spate. Şi a mai spus domnul Cuşnir ca pesediştii care au rămas pe posturi pe vremea PDL-ului, care, se ştie, rădea tot, să explice cum a fost posibil. Doamna Adomnicăi s-a simţit, fiindcă în timpul pedelismului multilateral dezvoltat, dumneaei, care era pesedistă, a condus ba Casa de Pensii, ba Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Totodată, cu Mirela Adomnicăi prefect, soţul acesteia, Sergiu, a ajuns directorul Sucursalei Suceava a Companiei Naţionale pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune.

Deranjată de declaraţiile publice ale domnului Cuşnir, doamna Adomnicăi a mers la domnul Stan stăruind să-i solicite acestuia demisia. Ei, dar nu pentru ce-a spus preşedintele de la Municipiu, ci pentru că ar fi contestat de 90% dintre membrii organizaţiei. Mai departe scrie-n carte. Pardon, în pagina 3.

 

Prin PSD se vorbeşte că domnul Stan i-ar fi invitat la o discuţie pe Dan Ioan Cuşnir şi pe liderul grupului aleşilor PSD din Consiliul Local Suceava, Vasile Mocanu. Pe primul pentru a-i cere demisia, iar pe cel de-al doilea pentru a prelua partidul. Numai că, spre surprinderea şefului de la Judeţ, domnul Mocanu a refuzat propunerea, spunînd că Boby, cum i se spune domnului Cuşnir, nu trebuie dat jos, ci trebuie întrebat cu ce poate fi ajutat.

Ca o paranteză trebuie spus că domnul Stan îl felicitase după prezidenţiale pe domnul Cuşnir pentru că Viorica Dăncilă a primit 35,1% din voturile alegătorilor din municipiul Suceava, un rezultat considerat bun într-un oraş cu primar PNL şi cu universitate, capitala unui judeţ dominat de liderul PNL, Gheorghe Flutur.

În cadrul întîlnirii, domnul Stan i-a zis domnului Cuşnir că este contestat de 90% dintre colegii de partid şi de aceea trebuie să-şi dea demisia. Pentru a se convinge că într-adevăr aşa stau lucrurile, domnul Cuşnir a convocat Biroul Municipal săptămîna trecută, a povestit ce s-a întîmplat şi a organizat un vot. Unul secret, pentru ca social-democraţii să nu se simtă sub presiune şi să voteze cum le dictează conştiinţa. Din cei 23 de membri cu drept de vot prezenţi la şedinţă, 22 au votat în favoarea susţinerii domnului Cuşnir şi numai un singur membru a votat împotriva acestuia. Deci, ăia 90% dintre membrii PSD care-s împotriva domnului Cuşnir înseamnă 96% dintre membri în favoarea acestuia.

Şi-acum un banc cu Radio Erevan pe care nu l-am ales întîmplător: „E adevărat că lui Ivan Ivanovici i s-a dat drept premiu o Volgă?”. „Da, e adevărat! Cu două mici precizări: nu era o Volgă, ci o bicicletă, şi nu i s-a dat, ci i s-a luat!”. Rezultatul votului de la PSD Suceava pare-se că a dezarmat-o pe doamna Adomnicăi şi l-a liniştit pe domnul Stan. Deocamdată.

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!