Dacă Poliţia vrea să fie Poliţie

Am să mă opresc puţin la accidentul de circulaţie care a avut loc în municipiul Suceava în urmă cu cîteva zile. La acel accident în care o maşină a lovit patru persoane care traversau pe trecerea de pietoni de la „Curcubeu”.

Am să încep cu rîndurile trimise de Poliţia Suceava prin intermediul unui comunicat de presă: „La 11.01.2019, ora 10.20, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul George Enescu din municipiul Suceava, ajunsă la trecerea de pietoni dinaintea staţiei pentru mijloace de transport în comun „Curcubeu”, o femeie de 26 de ani, din oraşul Solca, nu a acordat prioritate de trecere şi a acroşat patru persoane angajate în traversarea regulamentară a străzii pe marcajul pietonal, pe culoarea verde a semaforului destinat pietonilor. După impact, trei dintre persoane au plecat de la faţa locului şi au rămas neidentificate, iar un bărbat de 67 de ani, din municipiul Suceava, ce acuza dureri, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural”.

Comunicatul referitor la accidentul care a avut loc vineri dimineaţă a fost trimis presei abia duminică la prînz. Pînă atunci, presa locală şi cea naţională dăduseră informaţii de la accident însoţite de filmări sau fotografii, iar reţelele de socializare obosiseră de cît trebuiseră să care dintr-o parte în alta ştirile.

La ce bun să mai trimiţi la mai bine de 48 de ore un comunicat referitor la respectivul accident rutier? Cum a fost vorba despre un caz extrem de mediatizat, Poliţia ar fi trebuit să vină cu ceva nou. Dacă nu avea, trebuia să sară peste subiect.

Şi încă ceva: atunci cînd au loc accidente rutiere grave, cum a fost cel în care patru oameni au fost loviţi pe o trecere de pietoni dintr-o zonă centrală a Sucevei ziua în amiaza mare, Poliţia are datoria să reacţioneze imediat, prin transmiterea de comunicate. Asta dacă vrea să fie Poliţie.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!