Da, ne-a lămurit Gigi

Scriu această rubrică în bucata de timp dintre prestația absolut rușinoasă a Botoșaniului în meciul pierdut în fața Nimănui și cea care pare de domeniul paranormalului a echipei numite FCSB, ai cărei jucători, antrenori și alți oficiali s-au îmbolnăvit de COVID-19 tocmai în zilele premergătoare acestui meci deosebit de important pentru ea și pentru fotbalul românesc, în general. La televizor, pe Digisport, Radu Naum și invitații nu-și găsesc cuvintele pentru a exprima ceea ce trebuie spus cu adevărat după penibila apariție a Botoșaniului, dar se întrerup pentru a anunța că lotul FCSB pentru meciul care urmează este alcătuit (fraților, pricepeți ce zic!?, că doar e în limba română, ce naiba?) din 14 jucători, adică nici măcar toate schimbările permise de regulament, cinci la număr, nu sînt acoperite de numărul de maimuțoi prezenți pe bancă. Cu o seară în urmă, la același post de televiziune, se discuta despre această ciudată explozie a cazurilor de COVID-19, în dialog cu secretarul LPF, care se declara și el oarecum contrariat de întîmplare, împărtășind emoțiile conducerii clubului și ale comentatorilor.

Ei, explicația panaramei ăsteia fără egal pe lume am avut-o tot azi, pe la prînz, cînd la ceva știri a apărut dl. Becali care ne-a explicat pe înțelesul nostru că el nu poartă mască fiindcă este imun prin repetate spovedanii, împărtășiri și aghesmuiri, știut fiind că Domnul îi protejează pe toți cei care procedează astfel. Plecînd de aici, mi-a fost clar că pentru a nu intra în conflict de natură filosofică și religioasă cu Stăpînul, evident că sclavii domniei sale nu poartă nici ei mască, ceea ce explică explozia de infectări. Eu, ca om nu cu frică de Dumnezeu, ci cu dragoste de El, cred că trebuie să fii deraiat să procedezi astfel. Pun punct articolului înainte de începerea meciului. Sigur că m-ar bucura ca FCSB să cîștige, dar rușinea de a nu putea așeza pe bancă nici numărul maxim permis de jucători de schimb este imensă. Asta arată nu amatorism, ci imbecilitate.

Orice ar mai grohăi despre fotbal Becali de azi înainte este minciună, golănie, nesimțire. Becali nu e patron, e pur și simplu o rușine.

Fiţi sociabili!