Cumpăna dintre ani

Reporter: Ne aflăm, iată, la cumpăna dintre ani şi ne cumpănim cînd într-o parte, cînd în altă parte. Mă adresez dumneavoastră în acest moment de cumpănă dintre ani cu rugămintea de a spune cititorilor noştri cum este bine să păşim în noul an peste această cumpănă dintre ani şi ce ne aşteaptă dincolo după ce păşim, mai ale că mulţi nu-şi mai pot ţine echilibrul pe picioarele lor după ce au petrecut Revelionul la „Iulius Mall” în aerul liber conferit de această democraţie a noastră?

Politician: În primul rînd, îţi urez ţie şi cititorilor tăi „La mulţi ani!” de-acuma încolo. Şi vorba preşedintelui nostru iubit, ne aflăm la finalul unui an cu o semnificaţie profundă pentru România, anul Centenarului Marii Uniri. Deschidem o nouă pagină a istoriei naţiunii noastre şi ne revine nouă responsabilitatea de a lăsa generaţiilor viitoare o democraţie puternică şi o ţară dezvoltată. Să construim, aşadar, împreună următorul secol de existenţă a României cu mult curaj, implicare civică şi ataşament ferm faţă de valorile statului de drept. 2019 este anul în care ţara noastră va deţine, pentru prima dată, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Să valorificăm această oportunitate şi să dovedim că România este implicată, cu seriozitate, în consolidarea proiectului european. „La mulţi ani!” şi un An Nou fericit tuturor! Fără Dragnea!

Reporter: Văd că preşedintele dumneavoastră iubit una zice şi alta face la cumpăna dintre ani, fiindcă cu două minute înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE ne aflăm în plin război politic, cu două ministere conduse de miniştri demisionari de o lună, cu un decret contestat, ce vizează şeful Statului Major, cu măsuri economice atacate şi critici din partea UE.

Politician: Nu te teme şi nu fi negativist şi nu te mai lua după Dragnea, fiindcă astea-s invenţii de-ale lui Dragnea, fiindcă de fapt noi construim, aşadar, împreună următorul secol de existenţă a României cu mult curaj, implicare civică şi ataşament ferm faţă de valorile statului de drept. Iar după ce trecem această cumpănă dintre ani, anul 2019 va fi anul în care ţara noastră va deţine, pentru prima dată, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, fără Dragnea.

Reporter: Cum o va deţine? Că după cum observăm noi, ziariştii, două ministere – Dezvoltare şi Transporturi – funcţionează cu miniştri demisionari de o lună. Iar doamna premieră Dăncilă a anunţat, în urmă cu două zile, că preşedintele a informat-o că nu va accepta propunerile Lia Olguţa Vasilescu (la Ministerul Dezvoltării) şi Mihai Drăghici (la Transporturi). Fără nici o explicaţie, dînd dovadă că vrea blocarea activităţii Guvernului, a spus doamna Dăncilă. Miniştrii care ocupă cele două portofolii – Paul Stănescu (Min. Dezvoltării) şi Lucian Şova (Ministerul Transporturilor) – sînt demisionari, iar o decizie a Curţii Constituţionale din 19 decembrie arată că şeful statului este obligat să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

Politician: Dar a răspuns motivat şi a spus că România este implicată, cu seriozitate, în consolidarea proiectului european. „La mulţi ani!” şi un An Nou fericit tuturor! Fără Dragnea!

Reporter: Ca să reiau întrebarea mai pe înţelesul dumneavoastră şi mai insistent, vă mai întreb o dată: nu cumva preşedintele dumneavoastră iubit una zice şi alta face la cumpăna dintre ani, fiind clar că chiar acum înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE ne aflăm în plin război politic şi justiţia-i varză de Bruxelles în clipa de faţă?

Politician: Varză eşti tu şi tot neamul tău de manipulatori plătiţi de Dragnea din taxe de lăcomie, în timp ce noi, în frunte cu preşedintele nostru, construim împreună următorul secol de existenţă a României cu mult curaj, implicare civică şi ataşament ferm faţă de valorile statului de drept fără Dragnea.

Reporter: Dacă tot vorbim despre justiţie şi statul de drept, poate ne lămuriţi cititorii de ce se întîmplă că pe 27 decembrie Tudorel Toader a spus că a trimis preşedintelui documentele pentru finalizarea procedurii de revocare a procurorului general, dar că Augustin Lazăr trage de timp prin contestaţii în instanţă pentru a ajunge la final de mandat – 19 aprilie 2019. Şi de ce pînă la această dată nu a fost anunţată vreo decizie de la Palatul Cotroceni?

 

Politician:  De ce mie mi-i atît de clar şi ţie ţi-i atît de neclar, din moment ce preşedintele nostru de la Cotroceni a spus lămurit că ne aflăm la finalul unui an cu o semnificaţie profundă pentru România şi că de mîine deschidem o nouă pagină a istoriei naţiunii noastre şi tot de mîine ne revine nouă responsabilitatea de a lăsa generaţiilor viitoare o democraţie puternică şi o ţară dezvoltată fără Dragnea?

Reporter: Ce părere aveţi de această dezvăluire a lui Dragnea precum că Lucian Pahonţu, şeful SPP, s-a catalogat, în repetate rînduri, ca fiind omul lui Iohannis şi cel care a încercat să destabilizeze PSD. Iar Liviu Dragnea a dezvăluit că e demult băgat şi e poştaşul de serviciu, este vestitorul de serviciu de la Cotroceni. Ce părere aveţi că Pahonţu a fost al lui Băsescu, iar acum e al lui Iohannis? Ce părere aveţi că liderul PSD l-a acuzat pe Pahonţu că este cel care conduce statul paralel, iar preşedintele este un instrument?

Politician: Ce părere să am? Nu am nici o părere despre ce spui tu acolo, mai ales acuma, la cumpăna dintre ani, cînd începem să valorificăm această oportunitate şi să dovedim că România este implicată, cu seriozitate, în consolidarea proiectului european.

Reporter: Şi dacă văd că nu ne înţelegem deloc la această cumpănă dintre ani, ce urare le faceţi personal bucovinenilor noştri la cumpăna dintre ani?

Politician:  Ce urare să le fac? „La mulţi ani!” şi un An Nou fericit tuturor! Fără Dragnea!

Fiţi sociabili!