Cum să o crezi pe doamna?

N-au trecut multe zile de cînd „Monitorul de Suceava” a documentat cazul de la Moldova Suliţa, acolo unde şi-acum cei 250 de elevi aşteaptă masa caldă promisă de Guvern. Masa aia care ar trebui să înlocuiască depăşitul program „Laptele şi cornul”.

Cu toate că ne apropiem cu viteză spre sfîrşitul lunii februarie, nici acum copiii de la Moldova Suliţa nu beneficiază de programul pilot „Masă caldă în şcoli”, cu toate că anul de învăţămînt a început la jumătatea lunii septembrie a anului trecut. Abia au fost publicate în Monitorul Oficial normele de aplicare şi urmează licitaţia şi eventualele contestaţii, deci e posibil ca elevii să nu pupe nici o masă caldă de la stat anul acesta.

S-ar putea, aşadar, să fie mai rău decît în anul şcolar trecut, atunci cînd copiii s-au bucurat numai trei luni de programul pilot. Program care se  numeşte impropriu „Masă caldă în şcoli”, pentru că în celălalt an elevii au primit cîte un sandwich de la o firmă de catering din Cîmpulung Moldovenesc. Totuşi, parcă sună mai bine un sandwich decît un corn şi un lapte, de care copiii s-or fi săturat pînă peste cap.

Ei, aşa stînd lucrurile, o doamnă de la Bucureşti le-a cerut primarilor prezenţi la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România să identifice locuri pentru amplasarea unor module în care să funcţioneze cantine, pentru că se doreşte extinderea programului „Masă caldă în şcoli”. Probabil că doamna de la Bucureşti nu ştie cum merge programul la Moldova Suliţa, care de fapt nu merge, ci stă. Foarte probabil este că doamna de la Bucureşti nici nu ştie unde-i Moldova Suliţa.

Doamna de la Bucureşti se numeşte Ecaterina Andronescu şi deţine funcţia de ministru al Educaţiei. Nu ştiu cum naiba, dar numai viitorul sună bine, pe cînd prezentul e plin de probleme şi de lucruri care se mişcă cu viteza melcului şi cu mersul racului. Cum să o crezi pe doamna de la Bucureşti?

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!