Cu valul nu te poţi pune

Doar pesediştilor le-au tremurat chiloţii de frica alegerilor în două tururi. Peneliştilor, dacă le-au tremurat, este doar fiindcă au răcit şi au febră.

Cu valul nu te poţi pune

Cică numai PSD vrea alegeri într-un singur tur, nu şi PNL-ul, spune deputatul liberal de Suceava Ioan Balan, fiindcă social-democraţii se tem atît de tare că vor pierde primăriile că tremură chiloţii pe ei: „Cu toții tremură de frica electoratului, pentru că știu că alegerile în două tururi vor mătura PSD în toată administrația publică din România. Cum să-ți fie frică de alegători, dacă tu ai guvernat bine? E o întrebare la care PSD nu poate să răspundă pentru următorii mulți ani”.

Dacă pe pesedişti tremură chiloţii, liberalii n-au nici o emoţie, susţine domnul Balan: „Oare de ce primarii liberali nu se tem de cea mai democratică formulă de alegere? De ce Ion Lungu de la Suceava, Emil Boc de la Cluj, Ilie Bolojan de la Oradea și majoritatea primarilor PNL nu se tem să dea ochii cu oamenii din colectivitățile lor locale și să-i întrebe dacă sînt mulțumiți de munca lor din ultimii ani și vor să continue să construiască alături de ei?”.

Oare chiar aşa să fie? Oare lui Emil Boc nu-i tremură chiloţii? Ba da, dar pentru că a răcit un pic şi are febră, ne vor spune peneliştii, şi nu pentru că în marile oraşe au şanse de cîştig useriştii, indiferent dacă din partea acestora candidează un cactus sau o ferigă.

Valul e val, iar cu valul nu te poţi pune, chiar de eşti tu mare primar de Cluj şi te poţi lăuda cu fel de fel de reuşite. Pînă la urmă, din fericire pentru domnul Boc, şi nu numai, blatul PNL-PSD a reuşit şi vor avea loc alegeri într-un singur tur.  

Grupul de la Sluj

Fiţi sociabili!