Cu COVID-ul nostru-n frunte…

…vom avea victorii multe. Numai că nu acu’, ci mai la vară, mai la toamnă, mai la anu’ și la mulți ani, sănătate să fie, că de fotbal ne-om ocupa cînd ne-o veni pohta.

S-ar părea că subiectul ăsta, al circului interminabil referitor la  încheierea sezonului competițional, a depășit spațiul acestei rubrici (pe care aproape că a monopolizat-o de o vreme), a depășit toate spațiile din toate mijloacele de informare în masă, devenind subiect economic, politic, chiar și pandemic, din moment ce calendarul competițional absolut imbecil, conceput de niște subdezvoltați mintal de pe la LPF și FRF, a ajuns să fie corectat din birourile DSP-urilor din toate județele care au echipe în cele două ligi aflate cumva încă într-un fel de supraviețuire într-un fel de ATI cu profil fotbalistic. Am avut bănuiala că Dinamo a inventat a doua carantină cu ajutorul unor medici corupți și al unor laboratoare prietene, pentru a avea timp noul antrenor să încropească ceva care să pară echipă de fotbal. A venit apoi momentul suprem, acela al pandemiei fără frontiere, care a atins în proporție de 100% o echipă, CFR Cluj, de-ți venea să te întrebi dacă n-or fi făcut ca, pardon, Cataramă, adică să se năpustească toți în vreo zonă unde specia umană e aproape dispărută din cauza COVID-ului. Asta, în ziua „Z”. Fiindcă în ziua „Z + 1” s-a schimbat modificarea și s-a arătat că a fost, ca-n arbitraj, doar o „eroare umană”!!! Adică un prost sau un escroc de doctor împreună cu un alt prost sau escroc de laborant au greșit fix 26 de teste (adică pe toate!) și în loc de 26 de oameni sănătoși tun au scos 26 de muribunzi (Doamne ferește!), buni de terapie intensivă și evident inapți să iasă în chiloți pe un gazon. Exact ca la arbitrii români, unde nu ai decît două opțiuni: proști grămadă sau hoți ordinari.

Dincolo de morții adevărați, COVID-19 a mai omorît și fotbalul. Asta dacă nu acceptăm ideea că la noi oricum fotbalul era mort de mult.

Fiţi sociabili!