Cu ce mai umplem izolarea?

Păi, cu ce ne trimit din „studiourile” din propriile lor sufragerii toți cei mari din muzică. Ba și cei medii, ca să nu pomenesc și de ăia mici de tot ori de neomologați (ăștia sînt de găsit cu predilecție prin bătătura noastră), fiecare încercînd, în funcție de ce reprezintă pe lumea asta, fie să ne îndulcească izolarea, fie să se bage în seamă. Evident că se umblă la tot felul de găselnițe muzicale, se comit parodii sau adaptări, una extrem de apreciată on-line fiind cea după „Stayin’ Alive”: un grup de cinci flăcăi (cu vîrste, presupun, de 20 plus sau minus vreo doi), dintre care vocalistul are un timbru identic cu cel al fraților Gibb, au umblat la text, făcîndu-l „Stayin’ Inside” (Stînd acasă/ înăuntru) și vorbind despre cum e bine să te speli pe mîini, să-ți pui apoi mănuși de latex și să eviți astfel virusul.

Printre cei absolut neobosiți în aceste vremuri grele se află John Fogerty, care împreună cu cei trei copii ai săi cîntă în sufragerie toate hit-urile Creedence Clearwater Revival (numai John cu chitară electrică, juniorii cîntînd la chitare acustice), de la „Down on the Corner” pînă la „Fortunate Son” și le postează pe toate căile posibile, ba, din cînd în cînd, intră și în direct la cîte o televiziune! Tot foarte vioi e și Elton John, care sper să fi terminat să-și reprogrameze niște zeci de concerte din turneul său de adio, inițial întins pe 3 ani… care s-au terminat de mult! Astfel încît cred că își va tot lua adio de la noi încă vreo 8, poate 10 ani.

Tom Jones încă nu anunță abandonul, iar ca dovadă, joia trecută a publicat pe site-ul său și a trimis mail-uri cu… reprogramarea concertelor de anul ăsta, exact ca Europeanul de fotbal, adică la aceleași date, dar cu păstrarea zilelor de concert inițiale. Astfel, dacă avea cîntare, să zicem, sîmbătă, pe 23 mai 2020, atunci acel concert din 2021 va fi sîmbătă, pe 22 mai! Vă dați seama ce calcule complicate? Cu adevărat tonică însă este ideea că Tom Jones împlinește luna viitoare, pe 7, fix… 80 de ani! Iar faptul că își reprogramează concertele de pe cînd va avea 81 mi se pare de vis. 

Fiţi sociabili!