Criza sanitară și criza de gelozie

O poveste de dragoste care a eșuat a demonstrat că nu degeaba s-a tot spus încă de la începutul crizei sanitare că din Spitalul Județean Suceava se fură. Atenție, nu că fură toată lumea, dar că erau unii care furau din medicamentele și materialele pacienților.

Un cetățean de 54 de ani le-a spus polițiștilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava că fosta sa iubită, asistentă medicală la Secția de Ortopedie a Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou”, a pus mîna pe niște medicamente din spital și le-a adus acasă. Casă pe care doamna a părăsit-o, în urma acesteia rămînînd 24 de fiole cu nu-știu-ce, dar și 28 de pastile de Kaletra, medicament folosit pentru tratarea unor cazuri de COVID.

A fost deschis un dosar de cercetare ”in rem” pentru deținere fără autorizație de substanțe de risc, iar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a promis că va trimite la Suceava o echipă de control. Poate că pînă la urmă echipa de control, polițiștii și procurorii vor reuși să demonstreze că asistenta a furat din spital și o vor trimite în judecată. Și atît. Că doar nu crede cineva că infirmierele, asistentele și medicii care se știu cu musca pe bonetă se vor alinia frumos în fața ușii biroului unde-și vor instala cartierul general inspectorii și rînd pe rînd vor recunoaște că au sustras medicamente și materiale de protecție.

La ce haos se instalase în spital, mai ales în primele zile ale crizei sanitare, cine va putea afla vreodată cît a fost și cît s-a furat? Au venit ajutoare peste ajutoare de nimeni nu le mai știe numărul, așa că s-a putut fura în voia cea bună. Și-acum, nu toate cadrele medicale au soț/soție sau iubit/iubită care, de nervi că au fost părăsiți/părăsite, să înceapă să pîrască. Astfel, nu se va putea afla niciodată întreaga dimensiune a jafului de la Spitalul Județean Suceava. 

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava

Fiţi sociabili!