Credeți că Trudeau…

Junele premier al Canadei, domnul Trudeau, de meserie… fiu al tatălui său (care este probabil cel mai cunoscut – tot – premier din istoria acestei țări aproape populate) a luat săptămîna trecută parte la o ceremonie care dacă s-ar fi desfășurat la noi (cu actualul premier al României jucînd rolul canadianului, și cu Simonica Halep jucînd propriul său rol sau făcînd pe cascadoarea în locul personajului Bianca Vanessa Andreescu) ar fi creat mai degrabă isterie în locul entuziasmului pe care l-am văzut pe micul ecran la filmul evenimentului din Canada.

În rezumat, este vorba despre acordarea de către domnul Trudeau domnișoarei Bianca Vanessa Andreescu a unei importante distincții a statului canadian, precum și conferirea numelui „Andreescu” unei străduțe din localitatea unde avea loc ceremonia, adică sătucul/orășelul natal al domnișoarei în cauză. Pot spune fără urmă de ironie că domnișoarei Halep i-au fost organizate două asemenea ceremonii, incomparabil mai fastuoase și mai spectaculoase, ba cred că și distincţia pe care i-a acordat-o președintele României este mai importantă decît cea canadiană. Foarte interesant mi se pare că pe domnul Trudeau nu l-a înjurat nimeni ca pe doamna Firea la prima festivitate, ci toată lumea l-a lăudat pentru gest. Cît privește numele străzii ăleia, nici acolo nu s-au găsit șmecheri care să spună că în loc de Andreescu mai bine îi zicea Grizzly sau Arțarului sau Labradorului.

Rămîne doar de aflat dacă domnul Trudeau a făcut chestia fără să aibă habar de ce a fost pe la noi ori, după cum bănuiesc eu, o fi plagiat pur și simplu, situație în care proști am fi să nu cerem daune, precum și returnarea trofeului de către Bianca și rejucarea întregului turneu.

Fiţi sociabili!