Corina Creţu, un Dacian Cioloş cu fustă

Comisarul european Corina Creţu şi-a dat jos masca de om care-şi doreşte binele României, ocazie cu care a putut fi văzut chipul hidos al politicianului mînat în luptă doar de interesul personal. Corina Creţu şi-a anunţat oficial candidatura pentru Parlamentul European din partea Pro România: „Candidez pentru alegerile pentru Parlamentul European din partea Pro România, care are un proiect ambiţios de dezvoltare a României, cu oameni competenţi şi profesionişti. Am fost şi rămîn o social-democrată europeană convinsă şi cred că singura şansă de dezvoltare a României este în interiorul unei Uniuni Europene puternice şi echitabile, unde ne trebuie aliaţi şi prieteni şi cred că această tactică de atac din partea noastră ne va costa pe toţi”.

Ca să-şi justifice trădarea, Corina Creţu a ţinut să precizeze că, în ultimii ani, PSD a minimalizat cît a putut munca şi eforturile Comisiei Europene, ale celor care au ajutat România din afară, lansînd „atacuri şi jigniri personale”. La fel ca şi în cazul trădătorului Victor Ponta, PSD i-a dat Corinei Creţu tot: casă, masă, lapte, ouă, carne, funcţii pe la Administraţia Prezidenţială, postul de comisar european, poşete, rujuri, fuste şi aşa mai departe.

Ajunsă în funcţia de comisar european cu sprijinul PSD, Corina Creţu, la fel ca Dacian Cioloş, şi-a văzut de treburile ei şi a executat fără să crîcnească ordinele primite de la şefii ei, văzuţi şi nevăzuţi, din Germania, Franţa, Olanda, Belgia ş.a.m.d. După care, drept bonus, s-a apucat să critice Guvernul ţării sale şi al partidului care a făcut-o mare cucoană la Bruxelles, lucru care s-a răsfrînt negativ asupra României.

În loc să ajute România să ia mai mulţi bani de la UE, Corina Creţu şi-a pus mîinile în şold şi a început să se răţoiască la Guvernul României. Adică, implicit, la România. Asta pentru a-i mulţumi pe şefii ei de la Bruxelles şi pentru a avea o justificare în ţară în caz că o întreabă cineva de la noi ce a făcut pentru România în toţi anii cît a fost comisar european.

Criticile Corinei Creţu trebuie citite în contextul în care, săptămîna trecută, la Strasbourg, a avut loc o dezbatere parlamentară în care s-a propus ca Uniunea Europeană să limiteze sau chiar să îngheţe finanţarea în cazul ţărilor membre în care există deficienţe în ceea ce priveşte funcţionarea statului de drept. Cu critici de calibrul Corinei Creţu, România riscă să piardă fondurile europene, alea puţine pe care reuşeşte cu chiu cu vai să le absoarbă.

Trădătoarea Corina Creţu, care candidează din partea partidului trădătorului Victor Ponta pentru o funcţie bine plătită la Parlamentul European şi solicită pentru asta votul românilor, este un fel de Dacian Cioloş cu fustă. Numai că unul cu mai puţin bun simţ, pentru că măcar Dacian Cioloş a aşteptat să termine mandatul de comisar european şi de-abia după aceea a început să-şi critice şi să-şi pîrască ţara. 

 

Fiţi sociabili!