Corina Creţu, o prefăcută perfectă

Corina Creţu şi Eugen Teodorovici s-au contrat cu ocazia prezentării raportului semestrial al Comisiei Europene privind România. Corina Crețu a prezentat concluziile comisiei, spunînd că sărăcia rămîne o problemă importantă, fiind necesare mai multe investiții în infrastructură, transporturi şi sănătate. Corect, însă Eugen Teodorovici a spus că nu este de acord şi a adăugat că statele membre nu sînt tratate egal, că raportul este pus într-un context nefavorabil şi că doamna Creţu are interese politice. Corina Crețu s-a apărat spunînd: „Nu e o surpriză că nu sînteţi de acord cu acest raport, dar e opinia experţilor din Comisia Europeană (…). Comisia Europeană e formată din oameni politici, nu din tehnocraţi. Ideea că nu am văzut comisar să nu facă politică e greşită, că toţi activează în partidele lor. Azi nu e o activitate politică, electorală, e o acţiune a Comisiei Europene. România deţine preşedinţia Consiliului UE, dacă v-aţi dori să dispar cu totul, nu am cum. Sînt comisar, reprezentanţa organizează aceste evenimente. În ultima lună voi intra în concediu pentru campanie, dar pînă atunci vă asigur că nu ţin seama de nici o culoare politică, sînt rezultatele evaluărilor a sute de oameni din Comisia Europeană, nu sînt opiniile mele”.

Să le luăm pe rînd. Corina Creţu spune că face politică în calitatea sa de comisar european, dar că în cazul raportului nu face politică şi că opinia Comisiei Europene referitoare la România, de fapt la Guvernul PSD-ALDE, nu este una politică. Este ca şi cum premierul PSD al României ar afirma că el este premier doar în timpul programului, adică între orele 08.00 şi 16.00, iar după aceea este un simplu cetăţean. Sau ca şi cum premierul PSD al României ar spune că în şedinţele de Guvern este doar premier, iar pesedist este imediat ce părăseşte Palatul Victoria. Afirmă Corina Creţu că raportul a fost făcut de experţi, iar aceştia nu fac politică. Teoretic. Pentru că practic, toţi experţii fac politica şefului lor politic dacă vor să-şi păstreze serviciul bine plătit. Care angajaţi din care minister din toată lumea asta îşi permit să-i bage sub nas şefului un raport cu care acesta să nu fie de acord? Şi care ministru ar prezenta un raport cu un conţinut care nu-i convine?

Corina Creţu, cea care nu a făcut nimic pentru România de cînd este comisar european, a devenit extrem de vocală doar de curînd, cu cîteva zile înainte de a se înscrie în Pro România pentru a candida la europarlamentare. Evident, doamna Creţu este şi extrem de critică la adresa puterii, pentru că principalul competitor al Pro România este PSD, din bazinul electoral al acestui partid încercînd Victor Ponta să pescuiască voturi. Pesedista vopsită Corina Creţu se fandoseşte atunci cînd anunţă că îşi va lua concediu pentru campania electorală, sanchi, pentru a nu amesteca lucrurile.

O mare prefăcută, care şi-a însuşit lecţiile de prefăcătorie de la profesorul ei Ion Iliescu, cel care a luat-o de mititică şi a crescut-o pînă a ajuns prefăcuta perfectă de astăzi.

Fiţi sociabili!