Constantin Lucuțar

Constantin Lucuțar nu se lasă. El pedalează în continuare, şi nu o face doar pentru sănătatea lui, ci şi pentru sănătatea nou-născuţilor. Pentru al treilea an la rînd, ciclistul sucevean a pornit la sfîrşitul săptămînii trecute pe un traseu lung de 1.000 de kilometri. 1.000 de kilometri făcuţi în doar 48 de ore, şi nu într-o săptămînă, că doar ciclistul a plecat la treabă, nu în vacanţă.

Constantin Lucuţar pedalează pentru a atrage atenția asupra situației mortalității infantile și a necesarului de echipamente din spitalele și maternitățile României, iar înainte de a porni la drum a făcut această postare: „Poate vă întrebați de ce nu am renunțat la nebunia asta. 1.000 de km în 48 de ore! Sincer vă spun, nu este orice fel de nebunie. Este o luptă grea cu timpul, oboseala și vremea care este mereu surprinzătoare. Mereu mă gîndesc la lupta eroică purtată de copiii născuți prematur. Spre deosebire de mine, ei se luptă cu viața, fiecare secundă cîștigată înseamnă o șansă la viață. În acest război, am intrat încă din 2017, de atunci an de an lupt alături de ei, pentru că fiecare copil contează! Vă mulțumesc pentru sprijin”.

Președinta Organizaţiei „Salvați Copiii” Suceava, Camelia Iordache, a anunţat că în ultimii opt ani s-au investit aproximativ cinci milioane de euro în dotarea a 96 de maternități și secții de nou-născuți din toate județele cu peste 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 72.000 de copii. Conform doamnei Iordache, toate spitalele din judeţul nostru au fost beneficiare ale programului derulat de „Salvați Copiii”, iar anul acesta vor primi din nou echipamente spitalele din Cîmpulung și Fălticeni, și un cabinet al unui medic de familie din Dolhești.

 

Fiţi sociabili!