Concedierile sînt pe-aproape

Primarul PNL al Sucevei, Ion Lungu, spune că nu vrea să-şi sperie angajaţii, dar, totuşi, îi sperie. Păi, cum să nu se sperie şi să-şi scuipe în sîn salariaţii din supraaglomeratele birouri ale municipalităţii sucevene cînd primarul iese public şi spune: „Nu vreau să fac panică, dar vom ajunge la acest moment, pentru că am spus-o foarte clar și salariații din Primărie știu. Prin reducere la absurd, dacă mîine dimineața se privatizează, Primăria poate funcționa cu jumătate de personal”. Şi pentru ca sperietura să fie sperietură, primarul a adăugat: „Eu am trăit acele zile cînd eram la « Ambro ». « Nu se poate, nu se poate », dar de la 1.300 de angajați a doua zi am funcționat cu 700 și am mers foarte bine”.

Deci, dacă într-o întreprindere în care se produceau lucruri a mers treaba, de ce n-ar merge şi la Primăria Suceava, unde se produce doar zeamă de mentă, care rezultă în urma procesului de frecare a acestei plante frumos mirositoare.

Declaraţiile primarului PNL al Sucevei, Ion Lungu, au fost făcute la cîteva ore după ce ministrul PSD al Finanţelor, Eugen Teodorovici, spunea aşa, referindu-se la o eventuală reformă a aparatului bugetar: „Cred că e de bun simţ să te gîndeşti, pentru că ne dorim cu toţii o administraţie şi centrală, şi locală eficientă. Asta înseamnă să ai oameni nu foarte mulţi, exact cît trebuie, mai bine plătiţi sînt deja, legea există şi, ca să fie mai eficienţi, repet, cît trebuie. Nu unul munceşte şi trei pe lîngă el stau”.

Deci, sfîrşitul e aproape. Sfîrşitul boieriei din instituţiile publice, unde s-au făcut angajări în prostie pe salarii mari şi pe activitate puţină. Ion Lungu şi Eugen Teodorovici nu o spun direct, dar lasă să se înţeleagă că sînt probleme, iar rezolvarea acestora constă în reduceri de personal.

Din păcate, cred că se va întîmpla ca de obicei: vor fi daţi afară cei care se pricep şi fac treabă, şi vor fi păstraţi piloşii.  

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!