Combaterea sărăciei

  • Primarul PDL al Rădăuţilor, Aurel Olărean, este tare bucuros că aleşii locali au votat bugetul pentru anul în curs. Ca urmare a acestei reuşite de excepţie, domnul Olărean a ţinut să-i felicite public pe angajaţii municipalităţii care s-au ocupat de construirea bugetului. Acum aşteptăm ca primarul să-i pună la premiu pe femeia de serviciu pentru că mătură şi pe paznic pentru că păzeşte. 
  • Şeful campaniei PDL la europarlamentare, senatorul Gheorghe Flutur, a spus că „PDL face parte din cea mai mare familie europeană, Partidul Popular European, iar România are nevoie de sprijinul Europei în combaterea sărăciei şi creşterea locurilor de muncă, pentru modernizarea ţării şi creşterea bunăstării populaţiei”. Într-adevăr, România are nevoie de Europa, dar n-are nevoie şi de PDL.
  • Referitor la „Zidul morţii”, panarama aia situată la ieşirea din Suceava spre Gura Humorului, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a spus că „nu poţi să proiectezi piciorul unui pod în mijlocul drumului”. Proiectantul care a conceput lucrarea o fi văzut că toată lumea îşi bagă picioarele în toţi şi în toate, aşa că şi-a spus că ce-ar fi să-şi bage şi el piciorul într-un drum european.   
  • Membrii Consiliului Local Suceava au aprobat proiectul de hotărîre prin care persoanele care beneficiază de ajutor social şi sînt apte de muncă sînt obligate să presteze munci în folosul comunităţii, inclusiv să participe la deszăpezire. În ajutorul acestora ar trebui să vină şi cei 25 de consilieri locali, care primesc indemnizaţie de şedinţă şi sînt apţi de muncă. Şi-aşa altceva nu fac.
  • Preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor „Pro Educaţia” Suceava, Traian Pădureţ, a anunţat că au început să apară primele hotărîri judecătoreşti favorabile profesorilor de informatică, secretarelor şi contabililor care fuseseră lăsaţi fără „sporul de ecran”. Acum ar trebui ca toţi elevii să refuze să participe la orele în care se foloseşte computerul, pe motiv că nu beneficiază şi ei de sporul respectiv.
  • Conform unui raport întocmit de Serviciul de Gospodărire a Apelor Suceava, judeţul are nevoie de peste 750 de milioane de lei pentru lucrări pentru prevenirea inundaţiilor. Vă daţi seama că banii ăştia nu vor fi disponibilizaţi niciodată. În schimb, se vor găsi fonduri pentru cîteva drujbe cu care să se taie pădurile, acţiunea putînd fi considerată ca fiind o lucrare pentru revenirea inundaţiilor.  
Fiţi sociabili!